Joachim Meyerhoff wint de Jonathan Swift Prijs 2018!

De jury, bestaande uit auteur Charles Lewinsky, uitgeefster Nelleke Geel en boekmaker Gerd Haffmans, schrijft in haar rapport: ‘Joachim Meyerhoff beschrijft het theater van de wereld precies zoals de wereld van theater en toont ons dat de keerzijde van elke tragedie een komedie is. Met een blik achter de coulissen, zien we zijn herinneringen.’

De prijs is een initiatief van de Werner Dessauer Stiftung en bestaat sinds 2015. Hij wordt toegekend aan het volledige werk van een auteur en is in het leven geroepen om auteurs te bekronen die door humor proberen vreugde en opgewektheid in ons leven te brengen.

Vorige winnaars van de Jonathan Swift Prijs voor voor humoristische en satirische literatuur waren Eva Menasse (2015), Wolf Haas (2016) en T.C. Boyle (2017). De uitreiking vindt plaats op 18 november in het Literaturhaus Zürich en bedraagt 20.000 Zwitserse franken.

Van Joachim Meyerhoff verscheen bij Signatuur: Ach deze leegte, deze verschrikkelijke leegte (2016), Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest (2017), Alle doden vliegen hoog (2017) en Zonder paniek geen paradijs (2018).

Gerelateerde artikelen

E-bookdeals op AWBruna.nl

Lees jij graag e-books? De e-books van onze toppers zijn de komende tijd maar € 4,99 per stuk – exclusief bij awbruna.nl! Mis het niet en sla snel je slag!

Nieuws
Lees meer

Nieuwe boeken in februari 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in februari bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Top 10 boeken van dit moment

Ben je op zoek naar je volgende geweldige boek, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dit zijn de top 10 meest verkochte boeken van dit moment, en ze zullen je gegarandeerd urenlang leesplezier bezorgen.

Blog
Lees meer