De jacht

De jacht Deel 1
De jacht Deel 1

Samenvatting

HOREN
Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal Zweeds krantje, is op zoek naar het verhaal dat haar carrière kan lanceren, in de hoop eindelijk het piepkleine dorp Gavrik te verlaten.

ZIEN
Twee lichamen liggen diep in de bossen bij een afgelegen Zweeds dorpje. Hun ogen ontbreken.

ZWIJGEN
Een web van leugens. Een onopgeloste moord van twintig jaar geleden.

Kan Tuva de moordenaar te slim af zijn voor ze diens laatste slachtoffer wordt? Ze wil het graag geloven. Maar daarvoor moet ze haar ergste angsten overwinnen en diep de bossen in trekken.

Goed om te weten

  • Stijlvol, spannend en beklemmend
  • Gekozen tot boek van het jaar door The Daily Telegraph

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044978810
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Will Dean
Vertaler: Catalien van Paassen, Willem van Paassen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 07-01-2021

Specificaties

ISBN: 9789046173374
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Will Dean
Vertaler: Catalien van Paassen, Willem van Paassen
Voorlezer: Miryanna van Reeden
Prijs: 13,99
Duur: 11 uur en 37 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 12-01-2021
De jacht Deel 1
De jacht Deel 1
E-book:
12,99

Leesfragment

Gavrik, Zweden

Uit het dichte dennenbos komt een eland tevoorschijn, en hij is monsterlijk groot. Een halve ton, misschien meer. Ik trap hard op de rem, mijn pick-uptruck trilt nu de winterbanden in het grind bijten, en dan duw ik mijn paardenstaart opzij en zet mijn gehoorapparaatjes aan. Daar is de jingle van de fabrikant, en dan kan ik horen. De eland is dertig meter bij me vandaan en staat daar maar, grijs en ruwharig en krankzinnig groot.
Mijn motor draait in zijn vrij. Ik denk aan papa’s ongeluk twaalf jaar geleden, aan zijn auto, wat ervan over was, en dan ram ik met mijn vuist op de claxon. Geluid stroomt mijn hoofd binnen, maar het is niet het echte geluid, niet zoals jij het zou horen. Ik krijg een geluid dat is versterkt door de plastic krulletjes achter mijn oren. De claxon doet zijn werk, en de eland draaft weg over de bosweg; zijn ballen bungelen laag tussen zijn stakerige grijze poten.
Ik versnel een beetje en volg hem, en mijn hart bonkt te hard en te snel. De eland loopt naar een plek met wat vlekken zonlicht en staat dan stil. Hij is prehistorisch, een reus, volkomen wild, oer en hoger dan mijn gehuurde pick-uptruck. Ik rem en toeter weer, maar hij ziet er niet angstig uit. Ik hijg nu, zweet parelt op mijn voorhoofd. Er is hier geen politie – koplampen achter me noch voor me.
De vacht op zijn gewei glanst in de zon, en dan draait hij abrupt zijn zware kop om en kijkt me aan. Zijn houding verandert. Rondom mij valt een duisternis over heel het Utgardbos, en hij stampt met zijn hoef en breekt een dun laagje ijs op een kuil. Mijn koplampen vangen een plens vuil water die op zijn vacht terechtkomt, en hij kijkt me recht aan, laat zijn kop zakken en valt aan.

Gerelateerde artikelen

12 thrillerpersonages over wie je elk boek wilt lezen!

Een goede thriller bevat niet alleen een sterke plot en de nodige plottwists om de lezer vast te houden. De personages zijn net zo belangrijk! Wij geven meer informatie over zeven populaire thrillerpersonages.

Blog
Lees meer

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Wij geven 10 leestips.

Blog
Lees meer