Die zomer

Die zomer
Die zomer
Die zomer

‘Dé whodunnit voor deze zomer.’- AD

Samenvatting

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken. De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

‘Boltons sfeerbeschrijvingen doen denken aan het beste Scandinavische thrillerwerk.’- Trouw

Goed om te weten

  • Sunday Times top 10-bestseller
  • De ultieme summer read
  • Veelbekroonde auteur

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514096
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Sharon Bolton
Vertaler: Anda Witsenburg
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2021

Specificaties

ISBN: 9789044933161
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Sharon Bolton
Vertaler: Anda Witsenburg
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2021

Specificaties

ISBN: 9789046175408
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Sharon Bolton
Vertaler: Anda Witsenburg
Voorlezer: Hymke de Vries
Prijs: 13,99
Duur: 11 uur en 40 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 28-07-2021
Die zomer
Die zomer
Die zomer
Paperback:
22,99
E-book:
12,99
‘Wát een fijne psychologische thriller. Sharon Bolton trekt je in één ruk van kaft tot kaft door het boek. Ze speelt een slim spel met de personages.’ Erna Staal, directeur Bibliotheek Gouda

Leesfragment

Als ze terugdachten aan die zomer, herinnerden ze zich de bittere smaak van de rivier in hun mond en het gekriebel van bierschuim op warme huid. En dagen die begonnen na het middaguur, om te eindigden als de nachtelijke hemel verbleekte in het oosten.
Ze herinnerden zich lange middagen onder de kastanjebomen in University Parks en de bijzondere, roségouden tint van de middeleeuwse torenspitsen in de avondzon. Ze herinnerden zich de ontdekking van de steampunkwinkel op de Magdalen Bridge, waarna ze zich de rest van de maand hadden verkleed als betoverende vampiers, paraderend door de oude straatjes als het begon te schemeren, tot groot plezier – en af en toe schrik – van de buitenlandse uitwisselingsstudenten.
Ze herinnerden zich stofwolken in Reading en bij truckfestivals waar je zwart snot van kreeg en het aanhoudende gemompel van de drugsdealers: ‘Wil je coke? Heb je iets nodig?’ Het antwoord was altijd ja en ze hoefden nooit te vragen naar de prijs.
Die zomer was niet een tijd van hoop of van belofte maar van zekerheid. Zij waren de uitverkorenen, de wereld lag aan hun voeten en hun levens, die net waren begonnen, zouden lang en schitterend zijn.
Wat hadden ze het ongelooflijk mis. <br><br>

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

De wereld van Lisa Jewell

Binnen het thrillergenre is de psychologische thriller populair. Psychologische thrillers raken je als lezer, met hun onderhuidse spanning, mysterie en intrige. Onder de grote namen van dit genre heeft Lisa Jewell zich de afgelopen jaren ontpopt als een ware meester, die consequent pakkende thrillers schrijft.

Blog
Lees meer