Die zomer

‘Dé whodunnit voor deze zomer.’- AD

Samenvatting

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken. De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

‘Boltons sfeerbeschrijvingen doen denken aan het beste Scandinavische thrillerwerk.’- Trouw

Goed om te weten

  • Sunday Times top 10-bestseller
  • De ultieme summer read
  • Veelbekroonde auteur

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514096
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Sharon Bolton
Vertaler: Anda Witsenburg
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2021

Specificaties

ISBN: 9789044933161
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Sharon Bolton
Vertaler: Anda Witsenburg
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2021

Specificaties

ISBN: 9789046175408
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Sharon Bolton
Vertaler: Anda Witsenburg
Voorlezer: Hymke de Vries
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 40 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 28-07-2021
‘Wát een fijne psychologische thriller. Sharon Bolton trekt je in één ruk van kaft tot kaft door het boek. Ze speelt een slim spel met de personages.’ Erna Staal, directeur Bibliotheek Gouda

Leesfragment

Als ze terugdachten aan die zomer, herinnerden ze zich de bittere smaak van de rivier in hun mond en het gekriebel van bierschuim op warme huid. En dagen die begonnen na het middaguur, om te eindigden als de nachtelijke hemel verbleekte in het oosten.
Ze herinnerden zich lange middagen onder de kastanjebomen in University Parks en de bijzondere, roségouden tint van de middeleeuwse torenspitsen in de avondzon. Ze herinnerden zich de ontdekking van de steampunkwinkel op de Magdalen Bridge, waarna ze zich de rest van de maand hadden verkleed als betoverende vampiers, paraderend door de oude straatjes als het begon te schemeren, tot groot plezier – en af en toe schrik – van de buitenlandse uitwisselingsstudenten.
Ze herinnerden zich stofwolken in Reading en bij truckfestivals waar je zwart snot van kreeg en het aanhoudende gemompel van de drugsdealers: ‘Wil je coke? Heb je iets nodig?’ Het antwoord was altijd ja en ze hoefden nooit te vragen naar de prijs.
Die zomer was niet een tijd van hoop of van belofte maar van zekerheid. Zij waren de uitverkorenen, de wereld lag aan hun voeten en hun levens, die net waren begonnen, zouden lang en schitterend zijn.
Wat hadden ze het ongelooflijk mis. <br><br>

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2022 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer