Six stories

Een unieke thriller: een misdaadverhaal in podcastvorm. Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak en terwijl je de verschillende getuigenissen leest, word je gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf. Wie liegt? Wie kun je vertrouwen?

Samenvatting

Eén lichaam Zes getuigenissen Welke is waar?

1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van de tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd.
Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet.
In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Elk interview zorgt voor een nieuwe aanwijzing in de zaak en terwijl je de verschillende getuigenissen leest, word je gedwongen zelf uit te vinden hoe Tom stierf. Wie liegt? Wie kun je vertrouwen? Een unieke thriller voor de liefhebbers van true crime-podcasts en de boeken van C.J. Tudor en M.J. Arlidge.

Goed om te weten

  • Voor de liefhebbers van de podcast Serial en de lezers van Belinda Bauer
  • Bijzonder luisterboek met meerdere stemacteurs

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400511521
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Matt Wesolowski
Vertaler: Ineke de Groot
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 09-02-2021

Specificaties

ISBN: 9789044932355
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Matt Wesolowski
Vertaler: Ineke de Groot
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 09-02-2021

Specificaties

ISBN: 9789046174524
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Matt Wesolowski
Vertaler: Ineke de Groot
Voorlezer: Maarten Smeele, Charlotte Lap
Prijs: 15,99
Duur: 7 uur en 59 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 09-02-2021

Leesfragment

Aflevering 1: Dolers

– Pa kocht het land hier net voordat… voordat hét gebeurde. Echt maar een paar weken daarvoor.
Toen kwam dus die klotezooi.
O, sorry, mag ik tijdens de opname wel vloeken?

Dit is de stem van Harry Saint Clement-Ramsay. Harry is de zoon van lord Ramsay, de eigenaar van het land rondom Scarclaw Fell. Tevens eigenaar van de hoogvlakte.
Scarclaw Fell; voor diegenen die oud genoeg zijn en het zich kunnen herinneren, heeft deze naam een bepaalde betekenis.
Die betekenis is tegenwoordig grotendeels vergeten.
Dat ik Harry persoonlijk kon spreken, is een enorme doorbraak. De Ramsay-erven hebben al die maanden niet gereageerd op mijn e-mails en brieven. Ik dacht dat we het konden vergeten. Zonder Harry zou deze podcast niets voorstellen; dan zou het niets meer zijn dan speculaties over wat er die dag in 1996 is gebeurd. Een hark die door de verdroogde aarde van een oud graf wordt gehaald.
Het is nu twintig jaar na de gebeurtenis en de Ramsays hebben zich er nooit over uitgelaten.
Tot nu toe.

Gerelateerde artikelen

Samenvattingen Millennium-serie

Op 23 mei verschijnt De schreeuw van de zeearend, het zevende deel in de Millennium-serie. Heb jij alle eerdere delen al gelezen maar wil je je geheugen weer even opfrissen? Hier vindt je de samenvattingen van de eerdere zes delen. (LET OP: dit artikel bevat spoilers voor de eerste zes delen!)

Blog
Lees meer

Reis om de wereld met deze 7 topthrillers!

Met een boek kun je een wereldreis maken vanaf je eigen comfortabele bank en met een thriller ervaar je spanning en adrenaline zonder dat je daadwerkelijk gevaar loopt. Met deze 7 thrillers reis je de hele wereld rond, en je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer