Argylle
Argylle

The greater the spy, the bigger the lie...

Samenvatting

Een hogesnelheidstrein op weg naar Moskou.
Een CIA-vliegtuig dat neerstort in de jungle van de Gouden Driehoek.
Een door de nazi’s geroofde buit, begraven in de afgelegen bergen van Polen.
Een verdwenen schat – het achtste wereldwonder – die al zeventig jaar wordt vermist.

En slechts één persoon die de wereld kan redden…

 De droom van een Russische oligarch om zijn land in volle glorie te herstellen, brengt de wereld tot op de rand van de afgrond. Meesterspion Frances Coffey, een levende legende binnen de CIA, is de enige die het tij nog kan keren. Maar om haar plan te laten slagen, heeft ze iemand met heel specifieke kwaliteiten nodig. Iemand als Argylle.

 Argylles wereld kwam abrupt tot stilstand toen hij nog een tiener was. Sindsdien leeft hij afgezonderd, zonder enige richting of doel in zijn leven. Maar door één enkele briljante actie vestigt hij de aandacht van de machtigste vrouw binnen de geheime dienst op zich.

Frances Coffey weet hoezeer de vreemde jongeman worstelt met de demonen uit zijn verleden. Maar ze weet ook dat hij juist dáárdoor de vaardigheden bezit die haar team nodig heeft om het op te nemen tegen een van de gevaarlijkste mannen ter wereld.

Zijn training voert Argylle van de jungle in Thailand naar de boulevards van Monaco, en van de kloosters op Oros Athos naar een vergeten grot diep in de bergen. Een levensgevaarlijke reis die hem eindelijk de juiste richting kan geven in zijn leven, maar die hem ook zijn leven kan kosten…

 

Goed om te weten

  • De explosieve spionagethriller die Matthew Vaughn inspireerde voor zijn nieuwe film met in de hoofdrol Henry Cavill en Bryce Dallas Howard
  • Terry Hayes (Ik ben Pelgrim, Het jaar van de Sprinkhaan en Tammy Cohen zijn de auteurs achter het boek
  • Voor liefhebbers van Robert Ludlum, David Baldacci en John le Carré

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515260
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Elly Conway
Vertaler: Joost van der Meer, William Oostendorp
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789044934113
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Elly Conway
Vertaler: Joost van der Meer, William Oostendorp
Prijs: 12,99 4,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-01-2024
Argylle
Argylle
Paperback:
22,99
E-book:
12,99 4,99

Leesfragment

Proloog

Er zijn weinig plekken op aarde meer desolaat dan Zuidoost- Siberië bij dageraad op een bijtend koude ochtend in maart. De piekerige dennenbossen van de taiga bedekken de grond als een bed van groene spijkers. Hier klinkt geen vogelgezang dat de lucht van min vijfentwintig graden doorboort. Alleen de geselende wind en het klagerige gehuil van een wolf in de verte.
Maar een geluid doorbreekt de dodelijke stilte, een zacht gerommel dat steeds luider wordt, en nu verschijnt er iets wat glinstert in de vroege ochtendzon. Een hogesnelheidstrein die zich met zijn spitse neus een weg klieft door de vrieskoude lucht, zich meedogenloos voortspoedt terwijl het dikke woud plaatsmaakt voor moerassige laaglanden en winderige toendra’s.
In de standaardrijtuigen liggen mensen op smalle bedden, met hun gezicht naar de wand, de wodka van de avond ervoor eruit te slapen. Of ze zitten bijeen gehurkt op de onderste stapelbedden pirozhki te eten en door de besmeurde en vuile ramen naar het landschap te kijken. Maar aan de achterkant van
de zilveren streep ziet het er heel anders uit. Een rijtuig van goud, met de initialen VF en IF verstrengeld in keizerlijk paars.
De echte VF en IF – ook wel bekend als Vasili en Irina Federov – zijn juist helemaal niet met elkaar verstrengeld. Sterker nog, het zou lastig zijn je twee mensen voor te stellen die op een meer afgezonderde manier zo’n krappe ruimte deelden. Irina zit in een leunstoel met hoge rug, eigenlijk meer een troon dan een stoel. Ze laat haar linkervoet weken in een porseleinen kom vol rozenolie en op het oppervlak drijvende rozenblaadjes, terwijl een vrouw met een schort voor op haar knieën zit en de zool van haar rechtervoet krachtig schrobt met zeewier dat voor het vertrek van de trein vers opgehaald is uit de haven van Vladivostok.

Gerelateerde artikelen