Tot de dood ons scheidt

Tot de dood ons scheidt
Tot de dood ons scheidt
Tot de dood ons scheidt

Elk stel kent wel leugentjes om bestwil, maar wat als de waarheid levensgevaarlijk is?

Samenvatting

Tien jaar huwelijk.
Tien jaar geheimen.
Een jubileum dat ze nooit meer zullen vergeten…

Adam en Amelia zitten in een flinke huwelijkscrisis. Als ze een weekendje in de Schotse Hooglanden winnen, zien ze een kans om nader tot elkaar te komen.
Elk jaar op hun trouwdag geven ze elkaar een nostalgisch cadeau – en elk jaar schrijft Amelia een brief aan Adam, die ze hem nooit laat lezen. Tot nu. Ze weten allebei dat dit weekend hun huwelijk kan maken of breken. Maar ze hebben de reis niet zomaar gewonnen. Een van hen liegt, en er is bovendien iemand die hun geen ‘eind goed al goed’ gunt…

Goed om te weten

  • Psychologische locked-inthriller
  • Binnenkort ook een Netflix-serie, geproduceerd door de maker van The Crown
  • Voor liefhebbers van Gillian Flynn en Ruth Ware

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515161
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): Alice Feeney
Vertaler: Mary Bresser
Prijs: 22,99 17,50
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-02-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934014
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Alice Feeney
Vertaler: Mary Bresser
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 15-02-2023

Specificaties

ISBN: 9789046176795
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): Alice Feeney
Vertaler: Mary Bresser
Voorlezer: Charlotte Lap
Prijs: 15,99
Duur: 8 uur en 57 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 16-02-2023
Tot de dood ons scheidt
Tot de dood ons scheidt
Tot de dood ons scheidt
Paperback:
22,99 17,50
E-book:
12,99

Leesfragment

Amelia
Februari 2020

Mijn man herkent mijn gezicht niet.
Onder het rijden voel ik zijn blik op me rusten en ik vraag me af wat hij ziet. Hij herkent niemand, maar het blijft een gekke gedachte dat de man met wie ik ben getrouwd me bij een confrontatie op het politiebureau niet zou kunnen aanwijzen.
Ik hoef hem niet aan te kijken om te weten hoe zijn gezicht staat: knorrig, humeurig, in de ‘ik zei het toch’-stand. Ik blijf dus gewoon voor me uit kijken, naar de weg. En dat is ook nodig. Het sneeuwt nu zo hard dat ik me in een whiteout waan.
De ruitenwissers van mijn Morris Minor Traveller kunnen het amper nog aan. De auto en ik zijn van hetzelfde bouwjaar: 1978. Wat je goed onderhoudt, gaat een leven lang mee, maar ik vermoed dat mijn man ons allebei best zou willen inruilen voor een jonger model. Adam heeft zijn autogordel al verschillende keren gecontroleerd sinds we van huis zijn gegaan en ik zie dat zijn handen als één vuist samengebald in zijn schoot liggen. Het is een rit van hooguit acht uur
van Londen naar Schotland, maar harder rijden durf ik niet in deze sneeuwstorm. Zelfs niet nu de avond valt en we op meer dan één manier de weg kwijt kunnen raken.
Kan een weekendje weg serieus een huwelijk redden? Dat vroeg mijn man toen onze relatietherapeut met het voorstel op de proppen kwam. Elke keer dat die vraag van hem door mijn hoofd spookt, wordt mijn spijtlijst herschreven. Het stemt me triest dat we zoveel tijd in ons leven hebben verspild door niet echt te leven. We zijn niet altijd degene geweest die we nu zijn, maar herinneringen kunnen van iedereen een leugenaar maken. Vandaar dat ik me op de toekomst richt. Op die van mij. Soms maakt hij er nog deel van uit, maar er zijn ook momenten waarin ik me voorstel hoe het zou zijn om weer op mezelf te zijn. Niet dat ik dat wil, ik vraag me alleen af of het niet beter zou zijn, voor ons allebei. De tijd kan een relatie net zo veranderen als de zee het zand naar zijn bewegingen plooit.

Gerelateerde artikelen

9x thrillers voor een spannende herfst

De donkere dagen van de herfst zijn de perfecte tijd om in je favoriete leesstoel neer te ploffen met een goede thriller. Wij hebben 9 boekentips!

Blog
Lees meer

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer