BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Achterland

1893. In het wetteloze, droge en ruige achterland van Arizona kruisen twee levens elkaar.

Nora is een standvastige vrouw die op de terugkeer van de mannen in haar leven wacht: haar echtgenoot, die op zoek is gegaan naar water voor het opdrogende huishouden, en haar zoons, die zijn verdwenen na een fikse ruzie. Nora zit ongeduldig haar tijd uit met haar jongste zoon Toby, die ervan overtuigd is dat er een mysterieus dier rond hun huis sluipt.

Lurie is vogelvrij verklaard en wordt achtervolgd door geesten uit het verleden. Hij ziet verdwaalde zielen die iets van hem willen en de enige manier om dat te ontlopen is een expeditie door het Westen met zijn trouwe metgezel. Een exotisch dier dat heel wat opzien baart en waarover de wildste verhalen ontstaan.

Achterland is een spectaculaire en magnifieke roman over de duistere kant van de Amerikaanse droom en is gebaseerd op een waargebeurd maar onbekend verhaal.

Téa Obreht (1985) debuteerde met de bestseller De tijgervrouw van Galina. Hiermee won ze de Orange Prize for Fiction en werd ze finalist voor de National Book Award. Ze is geboren in Belgrado in voormalig Joegoslavië en woont sinds haar twaalfde in de Verenigde Staten. Momenteel woont ze in New York en geeft ze les aan Hunter College. Haar langverwachte tweede roman Achterland kwam meteen in de New York Times-bestsellerlijst en werd door onder andere Barack Obama persoonlijk aangeraden.


‘Als de western het verhaal is dat Amerika over zichzelf vertelt, dan is dit boek een poging om een nieuw hoofdstuk in dat verhaal te schrijven.’

– The Guardian

‘‘Obrehts oog voor historisch detail is uitmuntend, haar tekening van het landschap episch, en de wijze waarop ze in een paar penseelstreken personages oproept is jaloersmakend.’’

– NRC Handelsblad

NIEUWSBRIEFOPEN FRAGMENT
WORD AMBASSADEUR VAN SIGNATUUR!BESTELLEN

Meer lezen?

‘‘Obrehts oog voor historisch detail is uitmuntend, haar tekening van het landschap episch, en de wijze waarop ze in een paar penseelstreken personages oproept is jaloersmakend.’’

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

NRC Handelsblad

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

Het langverwachte nieuwe boek van Téa Obreht

Met haar vorige boek, haar debuut won ze gelijk de Orange Prize

Aangeraden door niemand minder dan Barack Obama!

BESTELLEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje van dit wonderlijke verhaal


Toen die mannen gisteravond naar de drenkplaats kwamen rijden dacht ik dat het met ons gedaan was. Zelfs jij moet weten hoe dichtbij ze kwamen: hun geur, het gerinkel van hun tuig, het wit van de paardenogen. Je zou er als altijd – blind als je bent en met die kogel diep in je dij – zo op af zijn gegaan. Misschien had ik je moeten laten gaan. Dan was dat van vannacht misschien niet gebeurd en was het meisje ongedeerd gebleven. Maar hoe had ik dat moeten weten? Ik was er niet klaar voor, ik kon me niet neerleggen
bij ons lot, en uiteindelijk heb ik alleen maar toegekeken terwijl ze plenzend de voord overstaken en in het maanlicht
wegreden. En had ik geen gelijk gehad met af te wachten, al was het maar uit gewoonte? Ik wist dat je het nog in je had om de vlucht te nemen. Ook nu nog, net als ik; net als ik mijn hele leven in me heb gehad, al sinds lang voor onze wegen mekaar kruisten, toen ik gewiegd door de golven tot mezelf kwam, zes jaar oud en al op de vlucht, met mijn vader in de kooi naast me en om me heen het gesis van water langs de romp.

E-BOOK

Paperback | 544 p. | ISBN: 9789056726454 | € 24,99

Prachtige nieuwe editie van 
de internationale bestseller

Tijd: het heden. Plaats: een Balkanland, verwoest door jarenlange conflicten.

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis als ze het bericht krijgt dat haar zeer geliefde grootvader is overleden, ver van hun huis en onder omstandigheden die niemand helemaal duidelijk zijn. Natalia herinnert zich zijn verhalen uit haar kindertijd en ze raakt ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar de “doodloze” man, een vagebond die claimde onsterfelijk te zijn.

Haar grootvader was een zeer rationeel mens en Natalia heeft er de grootste moeite mee om te begrijpen waarom hij zo’n vreemde, onwaarschijnlijke reis zou aanvangen, maar ze stuit op een aanwijzing die haar leidt naar het buitengewone verhaal van de tijgervrouw.

BESTELLEN