Moederschap

20.99
11.99
Op deze pagina

Samenvatting

Onze hoofdpersoon is eind dertig, schrijver en woont met haar vriend in Toronto. Om haar heen worden al haar vriendinnen moeder, maar wil zij dat zelf eigenlijk wel? Overal zoekt ze naar antwoorden: ze stelt zichzelf en de mensen om haar heen vragen over het moederschap en probeert op die manier tot haar uiteindelijke beslissing te komen.

Wat gebeurt er als een vrouw kiest voor iets dat buiten de verwachtingen van onze cultuur en maatschappij valt? Moederschap is een nieuwe, actuele en intelligente kijk op de rol van de vrouw in onze hedendaagse samenleving. Heti schrijft persoonlijk, oprecht en met veel humor over iets dat nog steeds taboe is: een vrouw die voor zichzelf wil leven, niet voor anderen.

Specificaties

ISBN:9789056726157
NUR:302
Type:Paperback
Vertaler(s): Iannis Goerlandt
Prijs:20,99
Aantal pagina's:304
Uitgever:Signatuur
Verschijningsdatum:16-10-2018

Specificaties

ISBN:9789044977424
NUR:302
Type:E-book
Vertaler(s): Iannis Goerlandt
Prijs:11,99
Aantal pagina's:288
Uitgever:Signatuur
Verschijningsdatum:15-10-2018
'**** 'Heti is slim en grappig genoeg om van haar navel een universeel verhaal te maken. Dit boek is een zeer zorgvuldig onderzoek naar wat het betekent om in een vrouwenlijf te leven.' – de Volkskrant 'Met haar nieuwe roman schreeft Sheila Heti een ander soort moederboek: een lucide zoektocht naar de kinderwens. Ze mengt essay met dagboek en cultuurkritiek met filosofie. Dat levert een veelstemmig, diep persoonlijk boek op.' – NRC Handelsblad 'Dit boek zal het allesbepalende literaire werk over dit onderwerp worden.' – The Guardian 'Speels, inventief en wijs: het lezen is meegaan op avontuur in een unieke geest.' – Niña Weijers 'Een mooi, slim en krachtig boek over de achterliggende structuur die moederschap en dus het leven en ook de kunst met zich meedraagt. Heti onderzoekt op een vrije en nieuwe manier wat lotsbestemming en vrije wil is. In hoeverre heeft het universum het voor het zeggen? Heti schrijft in ieder geval haar eigen verhaal. Een ontroerend en relevant boek.' – Maartje Wortel 'Aards, filosofisch en essentieel. Dit boek is eindeloos te citeren […]. Als je een onderstreper bent, zoals ik, is je pen zo leeg.' – The New York Times 'Door het schrijven over moederschap, schrijft Heti ook over vrouwelijkheid en vrijheid.' – The Atlantic 'Hier is dan eindelijk een boek voor iedereen die misschien een baby wil krijgen, voor iedereen die geen baby wil, voor zij die niet weten wat ze willen.' – Miranda July 'Dit levendige, opwindende, slimme relaas stelt vragen over de verantwoordelijkheden en verlangens van vrouwen en de verwachtingen van de samenleving.' – Publishers Weekly 'Dit boek is het langverwachte antwoord op de nieuwe normen van vrouwelijkheid. Heti maakt een weg vrij voor de mogelijkheden van het vrouwelijke discours.' Rachel Cusk, auteur van Transit en Contouren

Gerelateerde artikelen

Q&A met Carmen Korn

Dochters van een nieuwe tijd vormt het begin van een…

Blog
Lees meer