Op zoek naar mijn vader

Een onweerstaanbare historische roman tegen de achtergrond van naoorlogs Barcelona, voor de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón en Ildefonso Falcones. Meeslepend, groots en verslavend.

Samenvatting

Barcelona, 1945. De twaalfjarige Nil Roig brengt zijn dagen door met het op zijn fiets vervoeren van filmspoelen van de ene naar de andere bioscoop. Zijn droom is ooit zelf filmoperateur te worden.
Op de dag dat hij dertien jaar wordt, is hij in het trappenhuis bij zijn woning getuige van een moord. Nadat de moordenaar heeft gedreigd hem ook te doden als hij zijn mond voorbijpraat, geeft het stervende slachtoffer Nil een mysterieus en naar later blijkt uiterst zeldzaam verzamelplaatje met de foto van een vooroorlogse filmacteur. Hij fluistert de jongen een naam toe: David. Dat is ook de naam van Nils vader, die verdween op de dag dat Barcelona bezet werd door de regering van Franco.
Nil gaat op zoek naar de waarheid achter zijn vaders verdwijning en achter het mysterieuze filmplaatje. Een zoektocht waarvoor hij een hoge prijs zal moeten betalen.

Tegen de filmische achtergrond van een Barcelona dat tussen licht en schaduw zweeft, vertelt Op zoek naar mijn vader ons het verhaal over de bioscopen die de toevluchtsoorden vormden voor mensen die wilden wegdromen van de ellende en de dreiging van alledag, over de ongekende kracht van vrouwen, die de ware oorlogshelden waren, en over de kwetsbaarheid en dubbele natuur van de mensheid. Een betoverende, emotioneel geladen roman vol mysterie.

Goed om te weten

  • Cinema, literatuur en Barcelona - Cervantes verweeft drie geliefde ingrediënten tot een onweerstaanbaar boek
  • Voor de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513563
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Pere Cervantes
Vertaler: Hendrik Hutter
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789044932553
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Pere Cervantes
Vertaler: Hendrik Hutter
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 528
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-09-2022
Op zoek naar mijn vader
Op zoek naar mijn vader
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Gerelateerde artikelen

De brieven van Rebecca West

Rebecca West gaf haar omvangrijke collectie brieven gaf ze aan het archief van Yale in bewaring. Lees haar brieven aan George Orwell, Ingrid Bergman, George Bernard Shaw en Arthur Schlesinger jr.

Blog
Lees meer

Hoe boeken de wereld verrijken

Waarin schuilt de kracht van boeken? Boeken geven je uiteraard ontspanning, maar ook houvast, inzicht en geborgenheid. Wij geven je vijf boekentips!

Blog
Lees meer

6 boekentips: romans van Zwarte auteurs

Met Black History Month staat februari jaarlijks in het teken van de Zwarte geschiedenis. Wij geven 6 tips voor romans van Zwarte auteurs

Blog
Lees meer