Op zoek naar mijn vader

Op zoek naar mijn vader
Op zoek naar mijn vader
Op zoek naar mijn vader

Een onweerstaanbare historische roman tegen de achtergrond van naoorlogs Barcelona, voor de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón en Ildefonso Falcones. Meeslepend, groots en verslavend.

Samenvatting

Barcelona, 1945. De twaalfjarige Nil Roig brengt zijn dagen door met het op zijn fiets vervoeren van filmspoelen van de ene naar de andere bioscoop. Zijn droom is ooit zelf filmoperateur te worden.
Op de dag dat hij dertien jaar wordt, is hij in het trappenhuis bij zijn woning getuige van een moord. Nadat de moordenaar heeft gedreigd hem ook te doden als hij zijn mond voorbijpraat, geeft het stervende slachtoffer Nil een mysterieus en naar later blijkt uiterst zeldzaam verzamelplaatje met de foto van een vooroorlogse filmacteur. Hij fluistert de jongen een naam toe: David. Dat is ook de naam van Nils vader, die verdween op de dag dat Barcelona bezet werd door de regering van Franco.
Nil gaat op zoek naar de waarheid achter zijn vaders verdwijning en achter het mysterieuze filmplaatje. Een zoektocht waarvoor hij een hoge prijs zal moeten betalen.

Tegen de filmische achtergrond van een Barcelona dat tussen licht en schaduw zweeft, vertelt Op zoek naar mijn vader ons het verhaal over de bioscopen die de toevluchtsoorden vormden voor mensen die wilden wegdromen van de ellende en de dreiging van alledag, over de ongekende kracht van vrouwen, die de ware oorlogshelden waren, en over de kwetsbaarheid en dubbele natuur van de mensheid. Een betoverende, emotioneel geladen roman vol mysterie.

Goed om te weten

  • Cinema, literatuur en Barcelona - Cervantes verweeft drie geliefde ingrediënten tot een onweerstaanbaar boek
  • Voor de liefhebbers van Carlos Ruiz Zafón

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513563
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Pere Cervantes
Vertaler: Hendrik Hutter
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789044932553
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Pere Cervantes
Vertaler: Hendrik Hutter
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 528
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 13-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175019
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Pere Cervantes
Vertaler: Hendrik Hutter
Voorlezer: Ruben de Goede
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 12 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 20-10-2022
Op zoek naar mijn vader
Op zoek naar mijn vader
Op zoek naar mijn vader
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Leesfragment

Barcelona, augustus 1945

In de stilte van een moeder wint de liefde het altijd van de waarheid. Want precies daar, in dat van angst en verlangen vervulde zwijgen, vind je een plek om te dromen, een toevluchtsoord om je te beschermen tegen de duisternis, om de jaren die de Burgeroorlog heeft afgepakt een plaats te geven en je gefnuikte kindertijd nog enigszins te redden.
Nil werd wakker op een vochtige, in nevelen gehulde ochtend. Hij kon niet wachten om met een flesje prik naar Tarzan the Ape Man te gaan kijken en de hardnekkige droom achter zich te laten die hem al jaren plaagde. Daarin schreeuwde zijn vader wanhopig zijn naam vanuit een cel met allemaal bloedvlekken op de afgebladderde muren en smeekte hij een onbekende man om hem geen pijn meer te doen.
Het eerste daglicht drong de kleine huiskamer binnen, en Soledad, die niet doorhad dat haar zoon er ook was, zat met haar neus in de boeken van het timmermansbedrijf van Joan Romagosa. Daarmee verdiende ze het karige loontje waarvan ze leefden. En met zwarte handel, verstelwerk en andere klusjes. Alleen op dat moment van de dag verscheen er een echte glimlach op haar gezicht. Alsof ze een hogere macht bedankte dat ze nog een dag met haar zoon mocht
doorbrengen, dat niemand hem van haar had afgepakt, zoals bij haar kleine Rosa was gebeurd. Nil kuste zijn moeder met de oprechtheid van een jongen die nog geen man is geworden en stortte zich gretig op de geroosterde boterham die op tafel lag.
‘Gefeliciteerd met je verjaardag, lieverd,’ zei Soledad. Ze gaf Nil een stevige knuffel en trok toen snel de la open van het enige meubel in de kamer dat nog over was. De andere hadden ze opgestookt om de kou van de afgelopen winter te verdrijven. Een rond voorwerp ter grootte van een koekenpan met bruin pakpapier eromheen toverde een glimlach op zijn gezicht.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer