De Spaanse dochter

De Spaanse dochter
De Spaanse dochter
De Spaanse dochter

‘Een weelderige cacaoplantage in Ecuador is de setting van dit kleurrijke historische drama vol familiegeheimen en verraad.’ – The Washington post

Samenvatting

Opgroeiend in Spanje wist Puri dat ze haar passie voor chocolade van haar vader had geërfd. Na zijn dood ontdekt ze dat hij haar ook iets anders heeft nagelaten – een cacaoplantage in Vinces, Ecuador. Hoopvol over een nieuwe start na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, maken Puri en haar man Cristobal de oversteek naar Ecuador. Maar het wordt snel duidelijk dat iemand niet blij is met haar aanspraak op de plantage.

Als onderweg een aanslag op Puri mislukt en Cristobal wordt neergestoken, neemt Puri in zijn kleding de identiteit van haar man aan, om zo veilig verder te kunnen reizen en de waarheid te ontdekken over haar vaders nalatenschap. Hoewel ze nu bevrijd is van de strikte regels die vrouwen moeten volgen, komt ze voor andere uitdagingen te staan – nieuw gevonden familie, verborgen affaires en haar vaders donkere geheimen. En dan is er nog haar aantrekkingskracht tot een mysterieuze man, terwijl ze nog altijd niet de identiteit heeft achterhaald van degene die haar haar toekomst probeert te ontnemen…

Goed om te weten

  • Historische fictie in een prachtige, exotische setting
  • Amazon Editor's Pick: Best of the Month
  • 'Een historisch drama vol familiegeheimen en verraad.' - The Washington Post

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515444
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Lorena Hughes
Vertaler: Erica Feberwee
Prijs: 21,99 16,50
Aantal pagina's: 352
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 08-02-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934441
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Lorena Hughes
Vertaler: Erica Feberwee
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 292
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 08-02-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177266
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lorena Hughes
Vertaler: Erica Feberwee
Voorlezer: Wynn Heliczer
Prijs: 15,99
Duur: 9 uur en 56 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 09-02-2023
De Spaanse dochter
De Spaanse dochter
De Spaanse dochter
Paperback:
21,99 16,50
E-book:
12,99

Leesfragment

1. Puri

Guayaquil, Ecuador
April 1920

Het kon niet anders of iedereen doorzag mijn vermomming.
Een zweetdruppel glibberde van mijn voorhoofd over mijn neus. De hitte was vochtig, drukkend. Ik was veel te warm gekleed, en dan droeg ik onder het pak van mijn man – broek, vest, jasje, overhemd, vlinderdas – ook nog een korset om mijn borsten in te snoeren. Om de vermomming compleet te maken had ik een valse baard opgeplakt die afschuwelijk jeukte. Omdat ik bang was dat hij zou loslaten, durfde ik er niet aan te krabben. Tot overmaat van ramp besloegen de glazen van mijn bril, waardoor ik alles wazig zag.
Hoe had ik ooit kunnen denken dat ook maar iemand hierin zou trappen?
Terwijl ik van boord ging, trok er een huivering door me heen. Rustig blijven. Het komt goed. Ik ademde diep in, maar door het strakke korset had ik het gevoel dat ik amper lucht binnenkreeg; wel een doordringende walm van vis en rook, afkomstig van het schip.
Het was krankzinnig wat ik deed.
Op de kade stonden de mensen dicht opeengepakt. Sommige hielden een bord omhoog met daarop een naam, andere wuifden naar mijn medepassagiers. Ik meende te zien dat iemand spottend naar mij wees.
Ik kan nog terug.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer