Boeken
Romans

Het zwembad

'Pure, wereldse ontspanning. Met een boodschap en tips tegen eenzaamheid.' Nederlands Dagblad

Rosemary woont al haar hele leven in de Londense wijk Brixton. Maar haar buurt is onherkenbaar veranderd; de bibliotheek waar ze vroeger werkte werd gesloten, de kruidenier die iedereen kende is nu een trendy bar en haar geliefde man, George, is overleden. Wat haar vooral nog plezier brengt, is zwemmen.
Kate is net verhuisd en voelt zich alleen in de grote stad. Ze is begonnen met haar eerste baan voor een lokale krant. Als het buitenzwembad van Brixton met sluiting wordt bedreigd, weet Kate dat dit een kans is op een goed verhaal. Rosemary weet dat dit het moment is waarop ze ook haar laatste strohalm kan verliezen.
De twee besluiten zich samen in te zetten voor het behoud van deze belangrijke plek in de wijk. Want het zwembad is meer dan alleen een plaats waar gezwommen wordt. Door hun actie laten Kate en Rosemary zien wat de waarde is van gemeenschap en van verbondenheid, en tonen zij hoe heel gewone mensen zich sterk kunnen maken voor datgene waar hun hart ligt.

‘Het zwembad is een stralend en hartverwarmend debuut – een ode aan zachtheid en vriendschap, aan alle waarden die we meer zouden moeten koesteren.’ – Sarah Winman

  • Verschijningsdatum: 29-5-2018
  • ISBN: 978-94-005-0989-4
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Vertaler(s): Anna Livestro
  • NUR: 302
Uit de pers
'De auteur schreef met haar lieve roman, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, een droomdebuut.' Marie Claire
'Hartverwarmend droomdebuut.' Telegraaf Landelijk
Meer over dit boek

De feelgoodroman van 2018

De feelgoodroman van 2018
nieuw

Oktober was nog nooit zo angstaanjagend.

Lees meer
De nieuwe Suzanne Vermeer is er!

Begin vandaag nog in de winterthriller ‘IJskoud’! Winterse (ont)spanning…

Sluiten Lees meer