De stof in haar handen

De stof in haar handen
De stof in haar handen

Sardinië, begin twintigste eeuw. Een jonge naaister strijdt voor haar dromen in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Samenvatting

Sardinië, begin twintigste eeuw, de tijd dat alle kledingstukken nog op maat gemaakt worden. Een meisje leert alle kneepjes van het vak van haar grootmoeder: van zomen tot het aanbrengen van veters en knoopsgaten. Daarna begint ze als naaister aan huis te werken om zo haar eigen geld te verdienen. Haar naaimachine is haar weg naar vrijheid.

In elk huis, tijdens het opmeten, het knippen, het naaien, luistert ze naar de verhalen van eigengereide vrouwen om haar heen: de eigenzinnige Esther, die paardrijdt als een man en natuurkunde studeert, de vrijgevochten Amerikaanse Lily Rose die een pistool in haar korset verstopt en de hebzuchtige zussen Provera. In De stof in haar handen strijdt een jonge vrouw voor haar onafhankelijkheid en voor haar dromen, in een wereld die gedomineerd wordt door mannen.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044978735
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Bianca Pitzorno
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 07-07-2020

Specificaties

ISBN: 9789046174128
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Bianca Pitzorno
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Voorlezer: Eva Damen
Prijs: 13,99
Duur: 7 uur en 36 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 31-07-2020

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer