Blijf bij me

Ayobami Adebayo

Op deze pagina

Samenvatting

Er zijn dingen die zelfs de liefde niet kan Als de last te zwaar is en te lang aanhoudt, krijgt zelfs de liefde barsten, scheuren, tot ze bijna breekt en dat soms ook doet. Maar zelfs als ze in duizend stukjes aan je voeten ligt, wil dat nog niet zeggen dat het niet langer liefde is.

Yejide hoopt op een wonder, op een kind. Dat is het enige wat haar echtgenoot en schoonmoeder willen en ze heeft alles al geprobeerd: zware pelgrimstochten, medische afspraken, dansen met profeten en vurige gebeden. Als haar schoonfamilie aandringt op een echtgenote erbij, knapt er iets in Yejide. Hoe moet haar huwelijk standhouden onder deze druk? Ze raakt uiteindelijk zwanger, maar tegen een veel hogere prijs dan ze ooit had gedacht.

In deze onvergetelijke roman verweeft Ayobami Adebayo de breekbaarheid van een huwelijk met de kracht van het moederschap en ze vertelt ons een ontluisterend en ontroerend verhaal over hoe ver mensen gaan om zichzelf en hun geliefden te behoeden voor hartzeer.

Specificaties

ISBN:9789056726058
NUR:302
Type:Paperback
Auteur(s): Ayobami Adebayo
Prijs:20,99
Aantal pagina's:288
Uitgever:Signatuur
Verschijningsdatum:04-09-2018

Specificaties

ISBN:9789044977011
NUR:302
Type:E-book
Auteur(s): Ayobami Adebayo
Prijs:9,49
Aantal pagina's:288
Uitgever:Signatuur
Verschijningsdatum:03-09-2018

In de pers

'Een krachtig, niet weg te leggen, hartverscheurend boek.' – The New York Times 'Een hartverscheurend verhaal over het verlangen naar een kind en hoe dat een vrouw, huwelijk en gemeenschap kan kapotmaken.' – The Economist 'Ayòbámi Adébáyò laat helder en grootmoedig de vrouwelijke psyche zien, maar ook de grenzeloosheid van mannelijke trots en de schade die deze aanricht.' – The Guardian 'Blijf bij me is een wijs, eerlijk, sterk en aangrijpend verhaal over liefde, loyaliteit en verraad, af en toe wreed, maar ook vol compassie geschreven.' Sarah Jessica Parker

Gerelateerde artikelen