BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Saint X

Wanneer Claire nietsvermoedend in een taxi stapt, gebeurt het ondenkbare. De chauffeur, Clive Richardson, is een van de mannen die jaren terug verdacht werd van de moord op haar oudere zus Alison op het vakantie-eiland Saint X. Vanaf dat moment raakt Claire geobsedeerd door de vraag wie haar zus nu eigenlijk was en wat er met haar is gebeurd. Terwijl ze Clives vertrouwen probeert te winnen om hem te kunnen ontmaskeren, raakt ze juist steeds meer aan hem gehecht, verbonden door het drama dat ze beiden hebben meegemaakt.

Saint X blijft je echt bij: een fascinerend en raak verhaal over rouw, obsessie en verlies.

Spannende en rake roman over een jonge vrouw die de waarheid achter de dood van haar zus probeert te achterhalen. 

Alexis Schaitkin schreef eerder korte verhalen en essays die onder andere in The New York Times gepubliceerd zijn en in The Best American Short Stories. Ze behaalde een Master of Fine Arts in Fiction Writing aan de universiteit van Virginia. Saint X is haar debuutroman. 

Lees hier hoe de auteur geïnspireerd werd om dit verhaal te schrijven.


‘Een scherpe, boeiende studie over hoe de dood alles verandert en obsessie zich kan manifesteren.’

– Library Journal

‘‘Zeer sfeervol, soms koel satirisch, dan weer warm en liefdevol. Saint X is een briljant debuut, deels true crime, deels coming of age, en onweerstaanbaar spannend.’’

– Joyce Carol Oates

NIEUWSBRIEFOPEN FRAGMENT
WORD AMBASSADEUR VAN SIGNATUUR!BESTEL HET BOEK

Meer lezen?

‘Dit prachtig geschreven verhaal is deels een mysterie, deels een psychologische roman, deels een coming of age: je wilt het niet missen.’

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

Nancy McFarlane, Fiction Addiction Bookstore

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

4,6 sterren gemiddeld op Goodreads

Genomineerd voor diverse debuutprijzen

Spannend verhaal over zussen voor een brede doelgroep

BESTELLEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje van dit wonderlijke verhaal


Toen die mannen gisteravond naar de drenkplaats kwamen rijden dacht ik dat het met ons gedaan was. Zelfs jij moet weten hoe dichtbij ze kwamen: hun geur, het gerinkel van hun tuig, het wit van de paardenogen. Je zou er als altijd – blind als je bent en met die kogel diep in je dij – zo op af zijn gegaan. Misschien had ik je moeten laten gaan. Dan was dat van vannacht misschien niet gebeurd en was het meisje ongedeerd gebleven. Maar hoe had ik dat moeten weten? Ik was er niet klaar voor, ik kon me niet neerleggen
bij ons lot, en uiteindelijk heb ik alleen maar toegekeken terwijl ze plenzend de voord overstaken en in het maanlicht
wegreden. En had ik geen gelijk gehad met af te wachten, al was het maar uit gewoonte? Ik wist dat je het nog in je had om de vlucht te nemen. Ook nu nog, net als ik; net als ik mijn hele leven in me heb gehad, al sinds lang voor onze wegen mekaar kruisten, toen ik gewiegd door de golven tot mezelf kwam, zes jaar oud en al op de vlucht, met mijn vader in de kooi naast me en om me heen het gesis van water langs de romp.

E-BOOK

Paperback | 480 p. | ISBN: 9789056726317  | € 24,99

Prachtige nieuwe editie van 
de internationale bestseller

Tijd: het heden. Plaats: een Balkanland, verwoest door jarenlange conflicten.

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis als ze het bericht krijgt dat haar zeer geliefde grootvader is overleden, ver van hun huis en onder omstandigheden die niemand helemaal duidelijk zijn. Natalia herinnert zich zijn verhalen uit haar kindertijd en ze raakt ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar de “doodloze” man, een vagebond die claimde onsterfelijk te zijn.

Haar grootvader was een zeer rationeel mens en Natalia heeft er de grootste moeite mee om te begrijpen waarom hij zo’n vreemde, onwaarschijnlijke reis zou aanvangen, maar ze stuit op een aanwijzing die haar leidt naar het buitengewone verhaal van de tijgervrouw.

BESTELLEN

(klik op de afbeelding voor het fragment)