Het begint hier warm te worden

Wat is klimaatverandering, wie kunnen we er de schuld van geven en what the f*ck kunnen we eraan doen?

Dr. Matt Winning drukt je in dit hoopvolle en humoristische manifest met de neus op de feiten: de aarde warmt op, maar leren over klimaatverandering hoeft allesbehalve een straf te zijn.

Samenvatting

Iedereen wilt wel iets doen om de aarde redden, maar niemand wilt het er écht over hebben. Het klimaatprobleem is toch een beetje zoals je jaarlijkse belastingaangifte: gecompliceerd, angstaanjagend en, als we eerlijk zijn, best wel saai. Hoe lossen we dat op? Matt Winning zorgt ervoor dat je je voortaan met plezier bezighoudt met het meest problematische vraagstuk van onze tijd. Dankzij zijn grappige vergelijkingen, hilarische oplossingen en makkelijk te onthouden feitjes leer je wat bij en zul je gegarandeerd hardop lachen. Leren over het klimaatprobleem was nog nooit zo grappig als nu.

Goed om te weten

  • Unieke combinatie van humor en kennis
  • Auteur is een expert met een PhD in klimaatveranderingsbeleid
  • Comedyshows van de auteur zijn steevast uitverkocht
  • Voor fans van de bestseller Wat als? van Randall Munroe

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514195
NUR: 410
Type: Paperback
Auteur(s): Matt Winning
Prijs: 23,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 10-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933222
NUR: 410
Type: E-book
Auteur(s): Matt Winning
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 220
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 12-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175545
NUR: 410
Type: Luisterboek
Auteur(s): Matt Winning
Voorlezer: Kevin Hassing
Prijs: 15,99
Duur: 9 uur en 4 minuten
Uitgever: Lev
Verschijningsdatum: 21-07-2022

Leesfragment

Negen maanden eerder

Ik voel me kalm, ontspannen en op mijn gemak

‘We krijgen een kindje,’ zei mijn vrouw toen ze van het toilet kwam.
Ik had altijd gedacht dat dergelijk nieuws een beslissend moment in mijn leven zou zijn. Dat alles op dat ogenblik zou veranderen, voor altijd. Maar dat was niet zo. Nog niet. Het enige wat was veranderd, was dat mijn vrouw huilend van blijdschap midden in een kamer stond, terwijl ze een voorwerp vastklemde dat onder de urine zat. Ik at net mijn tweede Terry’s Chocolate Orange van die dag. En ik bedacht me eigenlijk alleen maar dat dit merkwaardig genoeg allemaal in het huis van een vreemde gebeurde. Je moet weten dat het in die eigenaardige periode tussen kerst en oud en nieuw was. De Noren noemen het Romjul en de achttiende-eeuwse Schotse dichter Robert Fergusson noemde het heel toepasselijk ‘de dwaze dagen’. Je weet wel, wanneer je je eigen gewicht in chocolade eet, nauwelijks zonlicht ziet en tegen je vrienden zegt dat je zult komen borrelen en op het laatste moment afzegt om thuis te kunnen blijven om voor de tigste keer Raiders of the Lost Ark te kijken. En vanwege een verbouwing van het huis van mijn ouders zaten we in een Airbnb-flat, in een deel van Glasgow waar ik me normaal niet zou wagen. De flat stond vlak bij een hoofdstraat vol winkels van liefdadigheidsinstellingen, naast een plaatselijke pub, die met zijn potdichte luiken voor de buitenwereld afgesloten leek te zijn, terwijl het enige teken van leven een loom wapperende unievlag was.
Volgens mij vond ik het daarom geloof ik allemaal gewoon wat apart.

Gerelateerde artikelen

Je zelfbeeld verbeteren na de zwangerschap – 4 tips!

Een zwangerschap en bevalling hebben vaak een grote impact op je lijf, en dat gecombineerd met hormonen zorgt er vaak voor dat je zelfbeeld een flinke deuk oploopt. Lees hieronder meer over hoe je je zelfbeeld na de zwangerschap kunt verbeteren. Met fragmenten uit VerlosMoeder van Djanifa Da Conceicao

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in april 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in april bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer