Het begint hier warm te worden: de drie soorten maatregelen voor een betere toekomst

Bekijk Het begint hier warm te worden van Matt Winning

Of je nu veel of weinig uitstoot: iedereen kan impact hebben op de snelheid waarmee het klimaat verandert. Het kan op kleine schaal, met individuele maatregelen, maar ook op grotere schaal kun je verandering teweeg brengen. Matt Winning geeft drie aspecten die je in overweging kunt nemen om zo zinvolle maatregelen voor een betere toekomst vast te stellen.


Een fragment uit Het begint hier warm te worden van Dr. Matt Winning.

Het laten horen van je stem

Over het geheel genomen kun je zeggen dat je je niet druk moet maken als je weinig uitstoot. Concentreer je erop dat je stem wordt gehoord en ga na waar je de grootste invloed kunt uitoefenen, of dat nu in je loopbaan is, in de politiek of in je persoonlijke levenssfeer.

Een kijkje in de spiegel

Als je veel uitstoot, kijk dan in de spiegel. Zelfs dan zal het vaak meer impact hebben om aan een verandering van het systeem te werken dan te stressen over je eigen uitstoot. Zoals het natuurlijk tamelijk idioot is dat Emma Thompson voor een demonstratie van Extinction Rebellion van Los Angeles naar Londen vliegt. Maar toch is het waarschijnlijk beter dan wanneer je haar niet laat vliegen en ze nooit aan het protest deelneemt.

Lees ook deze artikelen

Nieuwe boeken in februari 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in februari bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Waarom is lezen goed voor je? 20 voordelen van lezen!

De échte boekenwurm hoeven we natuurlijk niet te overtuigen van de magie van boeken. Er zijn genoeg redenen om lekker te gaan lezen. Wij delen in dit artikel maar liefst 20 voordelen van lezen!

Blog
Lees meer

10 inzichten over het menselijk brein

De Zweedse psychiater Anders Hansen helpt je je brein beter te begrijpen en legt uit waarom we niet gemaakt zijn voor constant geluk. Hierbij 10 inzichten.

Blog
Lees meer