Boeken
Non-fictie

De grit-factor

€ 20,99
Paperbackook verkrijgbaar als:

'Goed onderbouwd en bevlogen' Psychologie Magazine

Waarom hebben getalenteerde mensen vaak moeite om hun doelen te bereiken terwijl minder begaafde individuen soms zonder slag of stoot verbazingwekkende prestaties leveren? Op basis van haar eigen verhaal als dochter van een wetenschapper die zich vaak beklaagde over haar vermeende gebrek aan intelligentie, beschrijft Angela Duckworth haar loopbaan door het onderwijs, de consultancy business en de neurowetenschap. Het leidde tot de hypothese dat werkelijk succes vooral ontstaat door een speciale mix van volledige overgave en de vastberadenheid om te werken aan je langetermijndoelen: grit.

In dit boek doet Duckworth, winnaar van de prestigieuze MacArthur Fellowship, haar theorie uit de doeken en helpt ze iedereen om aan de hand van zes kernwaarden hun eigen grit-factor te bepalen: hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten.

  • Verschijningsdatum: 11-10-2016
  • ISBN: 978-94-005-0794-4
  • Aantal pagina's: 368
  • Uitgever: Lev.
  • NUR: 770
Uit de pers
'Een must read business boek voor 2016.' Forbes
'Een boek over leiderschap om naar uit te kijken in 2016.' The Washington Post
‘Meesterlijk. De grit factor biedt een werkelijk gezond perspectief: écht succes komt wanneer we de dingen doen die ons vreugde en richting geven. – Arianna Huffington
Meer over dit boek

Ted Talk: Angela Duckworth legt uit wat Grit is

Ted Talk: Angela Duckworth legt uit wat Grit is