Susanne Esche-Belke

Susanne Esche-Belke
Stefanie Luberichs
Dr. Susanne Esche-Belke is huisarts. Haar focus ligt op een holistische benadering van de vrouwelijke hormonen en immuunstoornissen.

Artikelen over Susanne Esche-Belke

Hormoonregulatie via de voeding tijdens de overgang

Voor een goede hormoonregulatie tijdens de overgang is het belangrijk om op de voeding te letten. Dit zijn enkele tips voor voeding om tijdens de perimenopauze je lichaam te beschermen en je gewicht te reguleren!

Blog
Lees meer

8 tips voor meer mindfulness tijdens de menopauze

In de periode van de hormonale omschakeling zijn we sneller geïrriteerd dan ons lief is. Er zijn situaties waarin je de controle verliest of er dicht tegenaan zit. Met deze tips houd jij je hoofd koel!

Blog
Lees meer

14 tips om beter te slapen tijdens de menopauze

In de tijd van de hormonale omschakeling is het belangrijk om te weten in hoeverre je behoeften zijn veranderd en niet net te doen alsof het een kwestie van business as usual is. Met behulp van deze slaapstrategieën zorg je ervoor dat je beter in slaap komt, minder vaak wakker wordt en uitgeruster opstaat!⁠

Blog
Lees meer

Test: Hoeveel zelfempathie heb ik?

Zelfempathie en leren echt goed voor jezelf te zorgen helpen ons vrouwen tijdens de vermoeiende fase van de hormonale omschakeling weer met onszelf in balans te komen.

Blog
Lees meer