Peter Robinson

Peter Robinson
Peter Robinson (1950, Canada) werd geboren in Yorkshire, Engeland. Na zijn studie Engels aan de universiteit van Leeds verhuisde hij naar Canada, waar hij nog steeds woont. Met zijn boeken won hij tweemaal de Arthur Ellis Award. Peter Robinson won tevens de Macavity Award, de Dagger in the Library, de Deense Palle Rozenkrantz, de Grand Prix de Littérature Policière en de Martin Beck Award.

Het werk
De moderne Britse politieromans van Peter Robinson over de intelligente, knorrige inspecteur Banks zijn van absolute topkwaliteit: weldoordachte en ingenieuze plots, zorgvuldig uitgewerkte, zeer menselijke personages en een prachtige sfeertekening, zowel in de verhaallijn in het heden als in die in het verleden. Twintig titels verschenen er tot dusver in de Inspecteur Banks-reeks.

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • 2008 Toronto Public Library Celebrates Reading Award 2006 Palle Rosenkrantz Award (Denemarken) - Cold is the Grave 2003 Spoken Word Bronze Award - The Hanging Valley 2002 CWA (UK) Dagger in The Library Award

Artikelen over Peter Robinson

5 boekenseries met lekker veel seriedelen!

Er is niets zo fijn als het in één keer kunnen doorlezen wanneer je een boek in een serie uitgelezen hebt. Wij geven vijf tips voor boekenseries met lekker veel seriedelen. Zo kun je de hele serie bingelezen en beleef je uren-, dagen- en wekenlang leesplezier!

Blog
Lees meer