Universum te koop

Hoe een groep genieën en buitenbeentjes strijdt om de ruimte binnen handbereik te brengen
Universum te koop
Universum te koop
Universum te koop

Vance, de auteur van  Elon Musk , schreef een meeslepend boek over de nieuwe business van de ruimte, waar start-ups en investeerders racen om duizenden raketten en satellieten te lanceren.

Samenvatting

De lancering van de Falcon 1 door SpaceX in 2008 opende de ogen van Silicon Valley voor de onbegrensde zakelijke mogelijkheden van het universum. In dit boek belicht Ashlee Vance de pioniers van deze nieuwe ruimterace. Van het opkomende bedrijf Planet, dat de aarde dagelijks in kaart brengt met zijn vloot van Dove-satellieten, tot Rocket Lab, een onderneming die begon in de schaduw van grote spelers en uitgroeide tot een leider in de ruimtevaartindustrie. Vance neemt ons mee op een wereldreis, van India en Nieuw-Zeeland tot Oekraïne, en introduceert de kleurrijke en complexe figuren achter deze baanbrekende ondernemingen.

Dit is een must-read voor iedereen die is geïnteresseerd in de toekomst van technologie, ondernemerschap en de menselijke drang om het onbekende te verkennen. Universum te koop biedt een actuele, boeiende blik op de ontluikende commerciële ruimte-industrie, waar succes nooit gegarandeerd is, maar de beloningen oneindig lijken.

Goed om te weten

  • Van de internationale bestseller Elon Musk werden in Nederland meer dan 50.000 exemplaren verkocht
  • Narratieve non-fictie op zijn best: journalistiek hoogwaardig en meeslepend geschreven
  • Het meeslepende verhaal over de race om de ruimte

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512511
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Ashlee Vance
Vertaler: Tosca Weijers
Prijs: 25,99
Aantal pagina's: 592
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 30-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789044979305
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Ashlee Vance
Vertaler: Tosca Weijers
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 592
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 30-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789046178812
NUR: 801
Type: Luisterboek
Auteur(s): Ashlee Vance
Vertaler: Tosca Weijers
Voorlezer: Louis van Beek
Prijs: 15,99
Duur: 17 uur en 47 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-03-2024
Universum te koop
Universum te koop
Universum te koop
Paperback:
25,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Inleiding

Dit boek bevat ongeveer vijf jaar aan verslaglegging op vier continenten en beschrijft honderden uren die ik heb doorgebracht met de betrokkenen. De hoofdpersonen in dit boek waren zo genereus om mij toe te staan hun wereld te observeren, in zowel goede als slechte tijden en zonder enige beperkingen ten aanzien van mijn verslaggeving. Vaak kreeg ik ook een inkijkje in hun privéleven en daar ben ik hun dankbaar voor. Het hielp me om hun karakter, motivatie en inzichten te begrijpen op een manier die verslaggevers slechts zelden gegund is.
Elk citaat in het boek heb ik dankzij mijn manier van werken dan ook uit de eerste hand. Zoals je zult merken laat ik alle personages in het boek in hun eigen stem en uitvoerig aan het woord.
Ik vond het belangrijk dat zij hun eigen verhaal konden vertellen en dat de lezer die verhalen ook in hun woorden en manier van praten en denken tot zich kan nemen. Soms is de formulering van deze citaten iets aangepast om ze beknopter of duidelijker te maken. In geen enkel geval echter heb ik leesbaarheid boven het belang van nauwkeurigheid laten gaan. Tijdens dit gehele proces heb ik ook voor het tijdschrift Bloomberg Businessweek geschreven over enkele van de in dit boek genoemde personen en in enkele gevallen heb ik daarvan passages overgenomen, met als enige reden dat ik tevreden was met mijn eerdere formuleringen.
Ik heb alles in het werk gesteld om dingen die mij zijn verteld te verifiëren en de hier gepresenteerde feiten grondig te controleren.
Toekomstige edities van dit boek zullen worden bijgewerkt met actuele informatie, waarvan ook op mijn website, ashleevance.com, melding zal worden gemaakt. Hier kun je ook contact met me opnemen mocht je feedback willen geven.
Ik hoop dat jij net zoveel plezier beleeft aan het lezen van dit boek als ik had toen ik het allemaal echt beleefde.

Gerelateerde artikelen