Geniet van de herfst

HERFST. De bladeren van de bomen kleuren in allerlei prachtige tinten, de mooiste paddenstoelen komen uit de grond en wanneer ‘ie schijnt, is het zonnetje best aangenaam. Maar als het buiten minder behaaglijk is dan wordt de gezelligheid binnen weer opgezocht. Een kaarsje aan, een grote kop thee, een warme trui en een natuurlijk boek!

1) Een boek dat je binnen kunt lezen maar ook waar je mee op pad kunt, is Gaan van Hanne Tersmette. Welke dieren kun je verwachten per gebied, hoe kun je ze spotten, op welke planten moet je letten en waar vind je de mooiste paddenstoelen? Boswachter Hanne vertelt je er alles over, aangevuld met de leukste activiteiten en highlights. Pak je rugzak voor het weekend maar vast in!

2) Wil je wel naar buiten maar niet ver weg? Dan kun je ook in je eigen tuin beginnen met De tuin van Peter Wohlleben. Boven en onder de grond vinden duizenden kleine en grote fenomenen plaats, die vaak fascinerend en mooi zijn – als je weet waar je naar moet kijken.

3) In De weg terug naar het leven geeft Long haar kennis over de nieuw ontdekte wereld met humor en aanstekelijk enthousiasme door: een hoopvol en prachtig geschreven boek over de helende kracht van de natuur.

4) Erling Kagge kan zich niets belangrijkers voorstellen dan wandelen. Het plezier van wandelen is een boek dat je doet nadenken over routines waar je in vast kunt zitten en de kansen die er altijd zijn, als je ze maar pakt. Het gaat over het contact met jezelf en je omgeving herstellen, over schaduwen en veranderingen zien, waarbij traagheid juist een pluspunt is.

Gerelateerde artikelen