Het meisje met de luidende stem Abi Daré

Het meisje met de luidende stem van Abi Daré wint Beste Boek voor Jongeren 2022

Het meisje met de luidende stem van Abi Daré heeft de prijs Beste Boek voor Jongeren gewonnen in de categorie vertaald. Dat werd bekend gemaakt tijdens een feestelijk event in Den Haag. Het boek werd verkozen door een jury van zes jongeren en nam het op tegen vijf andere genomineerden. 

Het meisje met de luidende stem werd uit het Engels vertaald door Arjaan en Thijs van Nimwegen. Het boek werd oorspronkelijk uitgegeven voor volwassen lezers en is dan ook nadrukkelijk een boek voor alle lezers, jong en oud.

Het meisje met de luidende stem - Abi Daré Prijswinnaar
Gebonden:
24,99

Het meisje met de luidende stem

Abi Daré

Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Maar als Adunni’s moeder overlijdt, verkoopt haar vader haar in plaats daarvan als bruid aan een oude taxichauffeur.

Ondanks de schijnbaar onoverkomelijke obstakels op haar pad geeft Adunni de hoop op een betere toekomst nooit op. Het meisje met de luidende stem is een krachtige, ontroerende debuutroman, verteld door de onvergetelijke stem van een jonge Nigeriaanse vrouw die vastbesloten is om gehoord te worden, om haar eigen toekomst te bepalen.

‘Daré heeft een personage tot leven gebracht dat je hart doet smelten.’ – Het Parool

‘Daré heeft een personage tot leven gebracht dat je hart doet smelten.’ – Het Parool

Lees meer

Beste Boek voor Jongeren

Beste Boek voor Jongeren is een literaire prijs voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Beste Boek voor Jongeren is onderdeel van de Boekenweek van Jongeren, die dit jaar plaatsvindt van 16 t/m 25 september.

Lees ook deze artikelen

6 boekentips: romans van Zwarte auteurs

Met Black History Month staat februari jaarlijks in het teken van de Zwarte geschiedenis. Wij geven 6 tips voor romans van Zwarte auteurs

Blog
Lees meer