BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Alleenstaande moeder Kate Reese is op de vlucht. Vastbesloten om het leven voor haar en haar zoon te verbeteren, ontsnapt ze midden in de nacht samen met Christopher aan een gewelddadige relatie. Samen belanden ze in de hechte gemeenschap van Mill Grove, Pennsylvania, ver van de bewoonde wereld. Slechts één snelweg leidt erheen en één snelweg eruit.

Eerst lijkt het de ideale plek om eindelijk tot rust te komen. Maar dan verdwijnt Christopher. Zes afschuwelijke dagen lang kan niemand hem vinden. Totdat Christopher tevoorschijn komt uit het bos aan de rand van het dorp, ongedeerd maar niet onveranderd.

Hij keert terug met een stem in zijn hoofd die alleen hij kan horen, met een missie die alleen hij kan volbrengen: hij moet voor kerst een boomhut in het bos bouwen, anders zullen zijn moeder en alle anderen in het dorp nooit meer hetzelfde zijn.

Algauw raken Kate en Christopher verzeild in het gevecht van hun leven — een strijd tussen goed en kwaad, met hun dorp als het strijdtoneel. 

Stephen Chbosky is een succesvol filmregisseur en de auteur van de internationale bestseller van De belevenissen van een muurbloem ( The Perks of Being a Wallflower), waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren over de toonbank gingen. In 2017 kwam hij weer in de belangstelling met zijn regie van de film Wonder, met in de hoofdrollen onder meer Julia Roberts en Owen Wilson. 

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN
FRAGMENT

Meer lezen?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

BESTELLEN

Een boek dat je in je dromen zal achtervolgen.
Een onvergetelijke leeservaring

Van begin tot eind huiveringwekkend, emotioneel geladen, intiem, beklemmend en aangrijpend

Een boek van deze klasse komt slechts eens in de zoveel jaar voorbij

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit De denkbeeldige vriend

Ga niet van de straat af. Ze kunnen je niet pakken als je niet van de straat af gaat. 
Kleine David Olson wist dat hij in de problemen zat. Zodra zijn moeder terug was met papa, zou hij ervan langs krijgen. Zijn enige hoop was het kussen dat hij onder zijn deken gepropt had zodat het leek of hij nog in bed lag. Dat deden ze op tv ook. Maar dat maakte nu allemaal niet meer uit. Hij was stiekem uit zijn slaapkamer geglipt en langs de klimop omlaaggeklommen, waarbij hij was uitgegleden en zijn voet had bezeerd. Maar het was niet zo erg. Niet zoals bij zijn oudere broer, die voetbalde. Dit was niet zo erg. 
Kleine David Olson strompelde over Hays Road. De nevel in zijn gezicht. De mist die op de heuvel neerdaalde. Hij keek omhoog naar de maan. Die was vol. De tweede avond op rij dat hij vol was. Een blauwe maan. Dat had hij van zijn grote broer. Net als in dat liedje waar papa en mama soms op hadden gedanst. Toen ze nog gelukkig waren. Voordat David hen bang had gemaakt. 
Blue Moon. 
I saw you standing alone. 
Kleine David Olson hoorde iets in de bosjes. Heel even dacht hij dat het weer zo’n droom was. Maar dat was niet zo. Hij wist dat het niet zo was. Hij dwong zichzelf wakker te blijven. Zelfs met die hoofdpijn van hem. Hij moest er vanavond heen. 
Er reed een auto langs, zodat de mist in het licht van de koplampen baadde. Kleine David Olson verstopte zich achter een brievenbus. Er stroomde rock-’n-roll uit de oude Ford Mustang, en een paar van de tieners lachten. Er werden een heleboel jongeren opgeroepen voor het leger, en dronken achter het stuur zitten kwam steeds vaker voor. Dat zei zijn vader in elk geval. ‘David?’ fluisterde een stem. Sisterde. Sisss
Zei iemand dat echt? Of hoorde hij het alleen maar? 
‘Wie is daar?’ vroeg David. 
Stilte. 
Het zat zeker in zijn hoofd. Dat was prima. Dan was het tenminste niet de sissende dame. Dan droomde hij tenminste niet. 
Of toch wel? 
David keek naar de straathoek onder aan de heuvel, met de grote straatlantaarn op Monterey Drive. De tieners reden erlangs en namen al het geluid met hen mee. Op dat moment zag David iemands schaduw. Een figuur stond midden in de poel van licht. Wachtend en fluitend. Fluitend en wachtend. Een liedje dat een beetje leek op... 
‘Blue Moon’. 
Davids nekharen gingen rechtovereind staan. 
Ga niet naar die hoek. 
Blijf bij die figuur vandaan. 
Kleine David Olson besloot toch een stuk af te snijden via de tuinen. 
Hij liep op zijn tenen naar een oud hek. Laat ze je niet horen. Of zien. Je bent van de straat af gegaan. Het is gevaarlijk. Hij keek omhoog naar een raam waarachter een babysitter met haar vriendje zat te flikflooien terwijl de baby huilde. Maar het klonk als een kat. Hij was er nog steeds van overtuigd dat hij niet droomde, maar het werd steeds lastiger om dat met zekerheid te zeggen. Hij klom onder het hek door, en het natte gras maakte vlekken op zijn pyjamabroek. Hij wist dat hij die niet voor zijn moeder kon verbergen. Hij zou hem zelf moeten wassen. Ook omdat hij weer in zijn bed plaste. Hij waste de lakens elke ochtend. Hij kon het niet tegen zijn moeder zeggen. Ze zou vragen stellen. Vragen die hij niet kon beantwoorden. 
Niet hardop. 
Hij sloop door de bosjes achter het huis van de familie Maruca. 
Langs de schommel die meneer Maruca had gebouwd met zijn zoons. Na een dag hard werken wachtten er altijd twee Oreo’s en een glas melk. Kleine David Olson had een paar keer meegeholpen. Hij was dol op die Oreo’s. Vooral als ze een beetje zacht en oud waren. 
‘David?’ 
De fluistering klonk nu harder. Hij keek achterom. Er was niemand in de buurt. Hij gluurde weer langs de huizen naar de straatlantaarn. De schimmige gestalte was weg. Die persoon kon overal zijn. Hij kon wel vlak achter hem staan. O, laat het alsjeblieft niet de sissende dame zijn. Laat het alsjeblieft niet zo zijn dat ik slaap. 
Krak. 
Het takje knapte achter hem. Kleine David Olson vergat zijn zere voet en begon te rennen. Hij holde over het gazon van de Pruzans naar Carmell Drive en sloeg links af. Hij hoorde honden hijgen. Dichterbij komen. Maar het waren geen honden. Het waren alleen geluiden. Net als in die dromen. Net als de huilende kattenbaby. Ze renden achter hem aan. Dus rende hij sneller. Zijn laarsjes stampten op de natte straat. Smak smak smak, als een kus van oma. 
Toen hij eindelijk bij de hoek van Monterey Drive was, sloeg hij rechts af. Hij rende midden op straat. Als een vlot op een rivier. Ga niet van de straat af. Ze kunnen je niet pakken als je op de straat loopt. 
Hij hoorde de geluiden aan weerskanten. Kleine sisgeluidjes. En hijgende honden. Gelik. En babykatten. En die fluisteringen. 
‘David? Ga van de straat af. Straks raak je nog gewond. Kom naar het gras, waar het veilig is.’ 
De stem was van de sissende dame. Hij wist het. Ze had eerst altijd een aardige stem. Als een invaljuf die te hard haar best deed. Maar als je naar haar keek, was ze niet aardig meer. Ze veranderde in tanden en een sissende mond. Erger dan de boze heks. Erger dan wat dan ook. Vier poten, als een hond. Of een lange nek, als een giraf. 
Ssssss. 

E-BOOK

Paperback | 768 p. | ISBN: 9789400510319  | € 19,99

Christopher is zeven.
Christopher is de nieuweling.
Christopher heeft een denkbeeldige vriend. 

"Net als The Perks of Being a Wallflower, laat De denkbeeldige vriend ons zien dat verlossing altijd mogelijk is, hoe donker het ook wordt. Wat verbazingwekkend en geniaal is, is dat Chbosky al deze wijsheid heeft verpakt in een vermakelijke thriller. 
Op de echte Stephen Chbosky manier geeft hij je spirituele verlichting en horror. Ik weet niet hoe hij het gedaan heeft, maar het is gelukt. Het is een meesterwerk." - Emma Watson 

"We hebben lang moeten wachten op De denkbeeldige vriend. En, net zoals bij een goede bordeaux,wordt dat wachten op ontelbare manieren beloond. Dit is een angstaanjagende en opmerkelijk ambitieuze roman die de grenzen van het horrorgenre doorbreekt op een epische manier, in de breedste zin van het woord." - Lincoln Child 

"De denkbeeldige vriend is simpelweg een geweldige leeservaring – het deed me denken aan het ontdekken van een klassieke Stephen King-roman van twee decennia geleden, maar dan geschreven in Chbosky’s totaal unieke stijl. Een enorm bijzondere leeservaring, het wachten helemaal waard." - Blake Crouch

"Als je niet weggeblazen wordt door de eerste vijftig pagina’s van De denkbeeldige vriend, dan moet je je gevoel voor verwondering laten checken." - Joe Hill

BESTELLEN

DE MENINGEN

E-BOOK

EEN VERHAAL DAT JE NOG LANG ZAL ACHTERVOLGEN IN JE DROMEN

Vergeet alles wat je dacht te weten over thrillers. De denkbeeldige vriend is de krachtigste, aangrijpendste en meest bijzondere thriller die je dit jaar zult lezen. Een meesterwerk.

Van de auteur en regisseur van The Perks of Being a Wallflower en Wonder

Tijdelijke introductieprijs van €19,99 tot 1 januari 2020 daarna €24,99

BESTELLEN

WE KUNNEN ONZE ANGST INSLIKKEN OF ONS DOOR ANGST LATEN REGEREN

Voor liefhebbers van Stephen King, Kazuo Ishiguro en Jonathan Safran Foer