Serpent
Serpent
Serpent

Een bijtende, intense Noorse thriller vol familiegeheimen, obsessie en trauma.

Samenvatting

Liv woont in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen. Ze deelt een appartement met twee vrienden en op een dag koopt ze een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en in haar ontwaakt een beschermend gevoel. Ze is overweldigd door haar emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis.

Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben er achter. Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis gaat en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt ontdekt ze dat Iben nooit thuis is aangekomen.
De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op de vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt vindt hij haar verdacht, maar hij voelt aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit.

Serpent is een bijtende, donkere, intense thriller vol familiegeheimen, obsessie en trauma. Een indrukwekkend Noors debuut voor liefhebbers van Gillian Flynn en Jo Nesbø.

Goed om te weten

  • Razendspannend en verrassend Noors thrillerdebuut
  • Duister en verslavend
  • Voor de liefhebbers van Jo Nesbø en Gillian Flynn

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513495
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Silje Ulstein
Vertaler: Lammie Post-Oostenbrink
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 08-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789044932485
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Silje Ulstein
Vertaler: Lammie Post-Oostenbrink
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 08-06-2022

Specificaties

ISBN: 9789046174647
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Silje Ulstein
Vertaler: Lammie Post-Oostenbrink
Voorlezer: Hymke de Vries
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 43 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 30-06-2022
Serpent
Serpent
Serpent
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Liv

Ålesund
Woensdag 16 juli 2003

De eerste keer was zijn lijf een paradox. Als een levende grijze steen, of zacht schuurpapier. Hij was hard en zacht tegelijk. Ruw en glad. Zwaar en licht. Het eerste wat me opviel was hoe warm hij aanvoelde. Alsof ik had verwacht dat zijn lijf vanbinnen en vanbuiten koud zou zijn. Of alsof ik niet wilde geloven dat hij voordien ook levend was geweest. Pas later zou ik leren dat hij geen eigen warmte uitstraalde, maar dat hij de
warmte om zich heen absorbeerde.
Hij lag in mijn armen, nauwelijks een meter lang, nog een kind. Hij tilde zijn kop op, steunde op mijn arm en draaide zijn glanzende ogen in mijn richting. Misschien probeerde hij in te schatten wat ik was. Een prooi of een vijand. De gespleten tong trilde zachtjes in de lucht en hij bewoog langzaam over mijn borst, naar mijn nek. Daar stopte hij en bleef in de lucht hangen, met zijn steenachtige dode ogen op de mijne gericht. Ik keek recht in de smalle pupil, een verstarde blik zonder de mijne te ontwijken. Het leek of hij probeerde contact te maken, hoewel we onmogelijk met elkaar konden communiceren.
Hij had iets zwevends. Hij kon een groot deel van zijn lijf in de lucht houden zonder dat het hem ook maar de minste inspanning leek te kosten. Alsof hij geen contact met het aardse nodig had, alsof hij zich gewoon in een constante staat van gewichtloosheid kon begeven als hij dat wilde. Alleen al de gedachte om zoveel controle over je lichaam te hebben leek onwaarschijnlijk, het gaf me het gevoel dat ik viel. Ik tilde mijn arm op en hij hing eraan alsof het een tak was, zoekend naar mijn gezicht.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

De wereld van Lisa Jewell

Binnen het thrillergenre is de psychologische thriller populair. Psychologische thrillers raken je als lezer, met hun onderhuidse spanning, mysterie en intrige. Onder de grote namen van dit genre heeft Lisa Jewell zich de afgelopen jaren ontpopt als een ware meester, die consequent pakkende thrillers schrijft.

Blog
Lees meer

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer