De donkere kant van Sally Diamond

De donkere kant van Sally Diamond
De donkere kant van Sally Diamond
De donkere kant van Sally Diamond

Deze waanzinnig goed geschreven thriller laat maar weinig lezers onberoerd... Een bijzondere, verbluffende leeservaring!

Samenvatting

‘Zet me maar bij het vuilnis,’ zei hij vaak. ‘Als ik doodga, zet me dan maar bij het vuilnis. Ik ben dan toch dood, dus mij maakt het niet uit. Jij zult wel tranen met tuiten aan het huilen zijn.’ En dan lachte hij. Net als ik, want we wisten allebei dat ik niet zou huilen. Ik huil nooit.

Sally Diamond snapt niet wat er zo vreemd is. Ze deed gewoon wat haar vader altijd al zei: hem bij het vuilnis zetten na zijn dood. Nu staat ze plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Niet alleen van de media en de politie, maar ook van een stem uit een verleden dat ze zich niet herinnert. Terwijl Sally wegwijs wordt in de horror van haar vroegste jeugd, maakt ze ook voor het eerst nieuwe vrienden en belangrijke keuzes. En leert ze dat mensen niet altijd zeggen wat ze bedoelen…

‘Liz Nugent heeft zichzelf overtroffen. Onvoorspelbaar en adembenemend, donker en verslavend, niemand gaat Sally Diamond nog vergeten!’ – Graham Norton

‘Met Sally Diamond heeft Nugent ons een verbluffend personage en een unieke stem geschonken. Een onmisbare, verrassende, verslavende psychologische thriller met humor en inlevingsvermogen bovendien.’ – Sunday Independent

‘Een van de meest gedurfde en origineelste boeken van dit jaar. Nugents verontrustende verhaal grijpt je bij de keel en laat niet meer los.’ –  Publishers Weekly  Best Mystery/Thriller Books of 2023

‘Ik heb zojuist De donkere kant van Sally Diamond uitgelezen en ik ben tot op het bot van slag! Het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen. Echt een ONGELOOFLIJKE leeservaring! Ik heb van elke seconde gesmuld.’ – Lisa Jewell

‘Dit kroop heel akelig onder mijn huid (op een lekkere manier!)… Waanzinnig.’ – Ian Rankin

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400517066
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Liz Nugent
Vertaler: Valérie Janssen
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 28-05-2024

Specificaties

ISBN: 9789044936322
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Liz Nugent
Vertaler: Valérie Janssen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 29-05-2024

Specificaties

ISBN: 9789046179024
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Liz Nugent
Vertaler: Valérie Janssen
Voorlezer: Inge Ipenburg
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 42 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 20-06-2024
De donkere kant van Sally Diamond
De donkere kant van Sally Diamond
De donkere kant van Sally Diamond
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

1.

‘Zet me maar buiten bij het vuilnis,’ zei hij vaak. ‘Wanneer ik dood ben zet je me maar buiten bij het vuilnis. Ik ben dan toch dood, dus ik merk er niets van. Jij huilt natuurlijk tranen met tuiten.’ Dan lachte hij, en ik lachte mee, want we wisten allebei dat ik helemaal geen tranen met tuiten zou huilen. Ik huil nooit.
Toen het zover was, op woensdag 29 november 2017, volgde ik zijn instructies nauwgezet op. Hij was inmiddels tweeëntachtig, klein en tenger, en paste gemakkelijk in een grote zak voor tuinafval.
Hij was al een maand niet meer uit zijn bed gekomen. ‘Geen dokters,’ zei hij. ‘Ik weet hoe die zijn.’ En dat was ook zo, want hij was zelf een dokter, in de psychiatrie. Maar hij kon nog wel recepten uitschrijven en stuurde mij naar Roscommon om de medicijnen op te halen.
Ik heb hem niet vermoord; zo is het niet gegaan. Toen ik hem die ochtend thee ging brengen was hij al koud. Godzijdank waren zijn ogen gesloten. Ik heb een hekel aan televisieseries waarin de inspecteur door een lijk wordt aangestaard. Zouden je ogen misschien alleen open zijn als je bent vermoord?
‘Pap?’ vroeg ik, ook al wist ik dat hij dood was.
Ik ging op het voeteneind van het bed zitten, haalde het deksel van de beker en dronk zijn thee zonder suiker op. Ik deed wel altijd suiker in mijn thee. Ik voelde naar zijn hart slag, maar zag het al aan zijn huid, die wasachtig oogde. Eigenlijk is ‘was’ niet het goede woord. Het leek eerder alsof… alsof zijn huid niet meer bij hem hoorde, of dat hij niet meer bij zijn huid hoorde.

Gerelateerde artikelen

De beste Nederlandse thrillers

Benieuwd wat de beste spannende boeken van eigen bodem zijn? Wij geven je 10 leestips voor thrillers die zich in ons koude kikkerlandje afspelen.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer