Schaduwleven

Schaduwleven
Schaduwleven
Schaduwleven

Samenvatting

Hij lijkt de ideale man, maar blijkt haar grootste nachtmerrie…

De jonge naïeve en getraumatiseerde Elena kan haar geluk niet op als de populaire Daniël interesse in haar toont. Hij is charmant, slim en zelfverzekerd. Alles wat zijzelf niet is. Hij geeft haar de aandacht die ze in haar jeugd heeft moeten missen en wanneer hij haar ten huwelijk vraagt, zegt ze natuurlijk ja. Maar al in de wittebroodsweken beginnen de problemen. Daniël blijkt een narcistische persoonlijkheidsstoornis te hebben en begint gevaarlijke trekjes te vertonen. Hij manipuleert, intimideert, isoleert haar van haar omgeving, zet hun kinderen tegen haar op en neemt haar stukje bij beetje alles af.

Elena raakt verstrikt in een nachtmerrie van intimidatie en geweld. Niemand gelooft haar en niemand helpt haar. Ze is helemaal alleen, want naar de buitenwereld toe is Daniël nog steeds die charmante, leuke man op wie ze destijds verliefd werd. Als ze op een avond moet vluchten van huis en haard omdat ze haar leven niet meer zeker is, ontmoet ze Valerie, een gepensioneerde psychologe die gespecialiseerd is in narcistische mannen. Valerie wint Elena’s vertrouwen en neemt haar liefdevol op in haar huis. Maar net zo plotseling als ze in Elena’s leven komt, verdwijnt Valerie weer. Elena blijft met veel vragen zitten en gaat op zoek naar antwoorden. Antwoorden die ze misschien wel liever niet had willen vinden…

Schaduwleven is een op de huid geschreven, intense psychologische roman over huiselijk geweld, manipulatie en wraak. Een verhaal dat wordt voortgestuwd door een steeds groter wordende dreiging. Schaduwleven legt de geraffineerde tactiek bloot van mannen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Slachtoffers van deze mannen worden vaak niet geloofd door de buitenwereld. Door de ogen van Elena laat het boek zien hoe moeilijk en soms zelfs bijna onmogelijk het is om te ontsnappen aan zo’n relatie.

Goed om te weten

  • Aangrijpende roman over huiselijk geweld, manipulatie en wraak
  • Stond in de Bestseller 60
  • Meer dan 100.000 exemplaren verkocht van Ademloos en Grenzeloos

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513600
NUR: 301
Type: Paperback
Auteur(s): Kim Moelands
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 07-05-2021

Specificaties

ISBN: 9789044932591
NUR: 301
Type: E-book
Auteur(s): Kim Moelands
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 11-05-2021

Specificaties

ISBN: 9789046174784
NUR: 301
Type: Luisterboek
Auteur(s): Kim Moelands
Voorlezer: Phaedra Kwant
Prijs: 13,99
Duur: 10 uur en 30 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 22-06-2021
Schaduwleven
Schaduwleven
Schaduwleven
Paperback:
20,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Elena

De trein begint al te rijden als ik amper op mijn plek zit. Ik weet nog net te voorkomen dat ik mijn evenwicht verlies en bij mijn buurman op schoot beland. De geur van stationskoffie dampt uit het plastic bekertje van de vrouw tegenover me. Ze draagt haar lange blonde haren in een strakke knot en is verdiept in een stapel papieren. Student? Beginnend zakenvrouw? Op haar zwarte pantalon zitten een paar witte kattenharen. Haar handen zijn gebruind door de zon. Een witte verkleuring om haar rechterringvinger laat de afdruk zien van een ring. In alle haast vergeten en op haar nachtkastje laten liggen? Of een verbroken relatie? Ze oogt niet  ongelukkig. Ik kijk naar mijn eigen ringvinger, kaal en egaal gebruind, net als mijn andere vingers. Niets meer te zien, maar de onzichtbare ketenen knellen elke dag meer. In mijn dromen kan ik niet meer ademen, tot ik vechtend voor een beetje zuurstof omhoogschiet. Hijgend en zwetend terug naar de werkelijkheid die niet veel fraaier is dan mijn nachtmerries.
Ik huiver en mijn overbuurvrouw kijkt op als ze mijn ongecontroleerde ademhaling hoort. Vlug wend ik mijn ogen af en kijk langs de man naast me naar buiten. Mijn gezicht weerspiegelt in het groene waas van de bomen en weilanden die we passeren. Geconcentreerd volg ik de regendruppels op het raam, die over het vastgekoekte vuil naar beneden glijden en kronkelige sporen achterlaten op mijn wangen. Kersenrode lippenstift steekt fel af tegen bleke huid en maakt mijn wallen nog zichtbaarder. Spiegels, ramen, etalageruiten, ze lijken samen te spannen om me continu met mijn neus op de feiten te drukken; ik herken mezelf niet meer.

Gerelateerde artikelen

De beste Nederlandse thrillers

Benieuwd wat de beste spannende boeken van eigen bodem zijn? Wij geven je 10 leestips voor thrillers die zich in ons koude kikkerlandje afspelen.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer