Karma
Karma

Er zijn hier geheimen. Binnenkort wordt alles onthuld...

Samenvatting

Een meisje verdwijnt in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Haar rode windjackje wordt gevonden in het bos, zo gepositioneerd alsof ze bij de wortels van een boom zit te wachten. Maar het jasje bevindt zich niet om het lichaam van het vermiste meisje, maar om de stoffelijke resten van een ander, onbekend kind.

Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk ongeluk verborgen dat een van hun vrienden het leven kostte. In plaats van de waarheid te vertellen, zeiden ze dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Sindsdien heeft de leugen hen langzaam verteerd en hun levens – die anders vast succesvol en vloeiend waren verlopen – op verschillende manieren geruïneerd.
Nu heeft iemand een van hun dochters ontvoerd, en dreigt die de waarheid achter het verschrikkelijke ongeluk te onthullen.

Goed om te weten

  • Voor de liefhebbers van Max Seeck en Lars Kepler
  • Winters tweede thriller na zijn spectaculaire debuut 'De Das'

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044979923
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): Fredrik Persson Winter
Vertaler: Petra Broomans
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 05-01-2023

Specificaties

ISBN: 9789046174203
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): Fredrik Persson Winter
Vertaler: Petra Broomans
Voorlezer: Frank Rigter
Prijs: 15,99
Duur: 8 uur en 17 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 12-01-2023

Leesfragment

Het geluid van het journaal vanuit de woonkamer bereikte Kristina Stare als irritant gemurmel en verstoorde haar ongeruste gedachten. Ze keek uit het raam. Voorbij de troebele straaltjes regen langs het raam strekte Trollhättan zich uit aan de overzijde van de rivier. De lichten van de huizen aan de
boulevard glinsterden en werden langer over de rimpelingen van het wateroppervlak.
Ze stond in een donkere kamer. Kristina had hier geen licht nodig, ze kende de kamer als haar broekzak. De geuren waren er, net als de grijze schaduwen van verschillende kussens, poppen, boeken en de gitaar die in het rek tegen de wand stond.
Alles was zoals gewoonlijk. Alles stond op zijn plaats. Het enige wat niet in de kamer was, was Mira.
Het voelde als een eeuwigheid dat haar dochter verdwenen was. Twee dagen. Al twee dagen geen contact. De wangen van Kristina waren nu droog, maar haar gezicht voelde dik en opgezwollen aan door alle tranen. Dit ogenblik was het eerste rustige moment dat ze had nadat ze meteen de politie had gebeld om haar dochter als vermist op te geven. De politie. Kristina kon het niet nalaten om te glimlachen. Tot nu toe waren ze nog niet van veel nut geweest. Natuurlijk
hadden ze de zoektocht georganiseerd en over de vondst in het bos verteld voordat de pers het wereldkundig had gemaakt. Maar hoewel ze veel middelen voor de zoektocht hadden ingezet, waren het vrijwilligers die het geraamte in het jackje van Mira hadden gevonden. Vrijwilligers waren meestal discreet, maar in tegenstelling tot de politie was er altijd wel iemand die door sensatielust werd gedreven.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

9x thrillers voor een spannende herfst

De donkere dagen van de herfst zijn de perfecte tijd om in je favoriete leesstoel neer te ploffen met een goede thriller. Wij hebben 9 boekentips!

Blog
Lees meer

7 ijskoude thrillers om te lezen in de winter

Bij de meeste thrillers lopen de koude rillingen al gauw over je rug. Voeg daar een winterse setting aan toe en het wordt direct een echt ijskoude bedoening. Deze 7 thrillers zorgen voor gegarandeerde winterse (ont)spanning!

Blog
Lees meer

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Wij geven 10 leestips.

Blog
Lees meer