BESTELLEN
BESTEL HET BOEK

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Mercer pikt dit niet en zet alles op alles om het verdwenen kapitaal tot op de laatste cent terug te halen. Op wat voor manier dan ook. Maar zijn kruistocht zet kwaad bloed bij zijn slachtoffers – de mensen achter de schermen, de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Terwijl Mercer een crew samenstelt voor een allerlaatste diefstal, de klus die het tij voor zijn familie definitief zal doen keren, sluit langzaam maar zeker het net zich rondom hem.

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

E-BOOK

MACHTSSPEL

ALS JE UIT BENT OP WRAAK, KUN JE MAAR BETER TWEE GRAVEN DELVEN

ANDY MCNAB

Na twee jaar eindelijk weer een nieuwe McNab

Het begin van een nieuwe serie rondom James Mercer

De enige schrijver wiens werk niet mag worden gepubliceerd voordat het is gelezen en goedgekeurd door de Britse regering

MACHTSSPEL

Andy McNab

James Mercers familie is financieel aan de rand van de afgrond geraakt door de praktijken van de banken waarin zij hun vertrouwen hadden gesteld.

LEES EEN FRAGMENT

E-BOOKS 

Andy McNab

BESTEL HET BOEKE-BOOKLEES EEN FRAGMENT

Ongelofelijk wat een uitzicht je voor slechts een paar miljoen dollar kunt kopen. In de verte, aan de andere kant van de eindeloze muur van glas en het adembenemende turquoise overloopzwembad, dat met het in het schitterende zonlicht fonkelende meer leek te versmelten, verhieven de bergtoppen zich majestueus de helderblauwe hemel in. Speedboten sneden door het water. Paragliders zweefden door de lucht. Plaatselijke bewoners en toeristen vermaakten zich op deze prachtige zondagochtend, en als ik geen andere plannen had gehad, had ik me waarschijnlijk bij hen gevoegd.
Ik draaide me om, pakte mijn rugzak van het keukeneiland en graaide een grote glimmende rode appel uit een fruituitstalling die meer weg had van een schilderij van Cézanne dan een schaal etenswaar. Ik liep door de verblindend witte kamer verder het huis in. Het voelde zo goed om de woning voor mezelf te hebben. Geen familie, geen tuinmannen, geen schoonmakers, geen kokken, alleen ik en een paar duizend vierkante meter aan miljardairsvilla. Ik had wekenlang gewacht op wat tijd voor mezelf.
Ik liep door een van de grote zithoeken en was niet erg blij met de witleren banken, maar aangezien ik wat de inrichting betreft geen enkele inbreng had gehad, mocht ik niet klagen.
Al kauwend nam ik de houten trap naar het souterrain en duwde ik de zware bomvrije deur open. Hier zag alles er net zo chic uit, maar zonder het uitzicht en het natuurlijke licht. Ter compensatie bood een hele rits felle winterdepressielampjes de illusie van zonlicht, en de hoogwaardige airco deed zijn best om je ervan te overtuigen dat er een raam openstond waar een zachte bries doorheen waaide. 
Ik liep het hol in – nou ja, ik zeg wel hol, maar technisch gesproken was het de schuilkamer van het gezin, in de helling en onder het huis uitgegraven en ongeveer zo groot als een zwembad van olympische afmetingen. En schuilkamer? Het was meer een ondergronds schuilcomplex, compleet met slaapkamers, een keuken, voedselopslagruimten en een waterzuiveringsinstallatie. Alles wat je nodig had om een heel chic en comfortabel bestaan te leiden terwijl op slechts een paar meter gewapend beton boven je het armageddon raasde. De ruimte was erop gebouwd om een gezin een jaar lang onderdak te bieden. Tijd genoeg om de bovenwereld te laten uitbranden en een nieuwe orde de kans te geven op te komen. 

MACHTSSPEL

Fragment

Queenstown, Nieuw-Zeeland
Zondag 27 november 2016

BESTEL HET BOEKE-BOOKDOWNLOAD EEN FRAGMENT

De hele maand juli koop je alle e-books van Andy McNab met extra korting!

BEKIJK ALLE E-BOOKS

'De beste actiefilms in boekvorm.'
- FHM -

ANDY MCNAB

Biografie

Vanaf de dag waarop hij in een boodschappentasje op de trap van het Guy’s Hospital in Londen werd gevonden, heeft Andy McNab een uitzonderlijk leven geleid. Als criminele tiener rebelleerde hij al tegen de maatschappij; als jonge soldaat voerde hij in de straten en op het platteland van South Armagh strijd tegen de IRA; en als lid van de SAS bevond hij zich negen jaar lang op vijf continenten in het centrum van verschillende geheime operaties. Tijdens de Golfoorlog leidde hij Bravo Two Zero, een eenheid die volgens zijn bevelvoerend officier ‘voor altijd deel zal uitmaken van de geschiedenis van het regiment’. Tijdens zijn militaire carrière werd hem zowel de Distinguished Conduct Medal (DCM) als de Military Medal (MM) toegekend, wat hem toen hij de SAS uiteindelijk verliet de hoogst onderscheiden soldaat van het Britse leger maakte.

Daarna werd Andy McNab een van de best verkochte auteurs ter wereld, dankzij zijn inside kennis en ervaring. Hij is niet alleen de auteur van drie non-fictiebestsellers, waaronder Bravo Two Zero – het best verkochte Britse boek over de militaire geschiedenis – maar ook van de Nick Stone- en Tom Buckingham-thrillers. 

Naast zijn auteurswerk geeft hij les aan veiligheids- en geheime diensten in zowel de Verenigde Staten als Groot-Brittannië, werkt hij in de filmindustrie waar hij Hollywood adviseert over van alles en nog wat – van geheime operaties tot het trainen van burgeracteurs voor hun rol als soldaat – en is hij als woordvoerder en fondsenwerver actief voor militaire en literaire liefdadigheidsinstellingen. 

BESTEL HET BOEKE-BOOKDOWNLOAD EEN FRAGMENT