Les Misérables

Les Misérables
Les Misérables

Het aangrijpende verhaal van Jean Valjean.

Samenvatting

Het aangrijpende verhaal van Jean Valjean begint met een gebeurtenis die hem zijn hele leven zal blijven achtervolgen: hij steelt een brood om zijn neefjes van de hongerdood te redden. Dit op zich onbeduidende incident komt hem echter op een zware gevangenisstraf te staan: hij wordt veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid.
Als hij na al die ellendige jaren wordt vrijgelaten, wil niemand meer iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich tot een gerespecteerd burger.
Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur Javert, die verbeten op hem blijft jagen vanwege zijn als dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen zij zich als paria’s door de maatschappij die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale misstanden.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044969467
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Victor Hugo
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 10-12-2012

Specificaties

ISBN: 9789046174944
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Victor Hugo
Voorlezer: Marcel Hensema
Prijs: 9,99
Duur: 10 uur en 53 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 15-12-2020

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer