Samenvatting

Morgenlicht bestaat uit twaalf verhalen – sommige autobiografisch – waarin vrouwen de hoofd rol spelen: moeders, meisjes, kinderen, carrièrevrouwen. Ieder zijn ze op hun eigen manier op zoek naar vrijheid, het doorbreken van sociale conventies en het recht om lief te hebben: de jonge Seher en haar eerste, dramatische kennismaking met een jongen, schoonmaakster Nazan die per ongeluk in een demonstratie terechtkomt, het Syrische meisje Mina dat samen met haar moeder de oorlog ontvlucht, en de hoogopgeleide Nermin die geen sterke band met haar vader had maar ongemerkt van hem de grootste levenslessen kreeg.

De Koerdische Selahattin Demirtas schreef vanuit de Turkse gevangenis een prachtige verhalenbundel, vol ironie, sociale kritiek en psychologisch inzicht. Met overtuigende stemmen en een wervelend ritme slaagt hij erin de emoties en situaties in hedendaags Koerdistan op een directe, heldere en onvergetelijke manier te vatten.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056726133
NUR: 304
Type: Gebonden
Auteur(s): Selahattin Demirtas
Vertaler: Hanneke van der Heijden
Prijs: 18,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 25-09-2018

Specificaties

ISBN: 9789044977301
NUR: 304
Type: E-book
Auteur(s): Selahattin Demirtas
Vertaler: Hanneke van der Heijden
Prijs: 9,49
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 24-09-2018
Morgenlicht
Morgenlicht
Gebonden:
18,99

Gerelateerde artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

5x literatuur voor een diepgaande conversatie

Ben jij de oppervlakkige gesprekken tijdens de feestdagen en op feestjes ook een beetje beu? Met deze vijf geëngageerde boeken hoef je inooit meer over koetjes en kalfjes te praten!

Blog
Lees meer