Ergens anders

Samenvatting

Iedereen die bekend is met Russo’s werk zal Gloversville, ooit beroemd om zijn productie van handschoenen en andere lederwaren, herkennen. Hier groeide de auteur op, de enige zoon van een eerzuchtige moeder en een charmante, onhandige vader die allebei zijn geboren in deze hechte gemeenschap. In zijn kindertijd moest voorspoed onverbiddelijk plaatsmaken voor armoede en ziekte – de looierijen verdwenen – en had men moeite de eindjes aan elkaar te knopen.

Russo heeft een hartverscheurend verhaal geschreven over zijn moeder, wat hij pas heeft kunnen doen nadat ze was overleden. Dit memoir zal veel bij lezers losmaken, omdat we nu eenmaal allemaal een moeder hebben of hebben gehad – zij het lang niet allemaal een met een obsessieve-compulsieve stoornis.

‘Het komt niet vaak voor dat een auteur zó openhartig schrijft over de werkelijkheid achter de verbeelding. Over zijn levenswerk en de persoon die hem inspireerde. En dat is precies wat Richard Russo in zijn memoir Ergens anders doet.’ – The Washington Post

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056724689
NUR: 302
Type: Gebonden
Auteur(s): Richard Russo
Vertaler: KEES MOLLEMA
Prijs: 19,95
Aantal pagina's: 216
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 22-10-2013

Specificaties

ISBN: 9789044969283
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Richard Russo
Vertaler: Kees Mollema
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 216
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 21-10-2013
Ergens anders
Ergens anders
Gebonden:
19,95
E-book:
9,99

Gerelateerde artikelen

Tijd en plaats van 6 historische romans

Met een historische roman reis je terug in de tijd, maar de tijd waarnaar je terugreist verschilt per roman. Hier vind je 6 historische romans met de bijbehorende tijd én plaats!

Blog
Lees meer

Over Bittere koffie van Simonetta Agnello Hornby

Ben jij benieuwd naar De verborgen kleuren van het leven van Laura Imai Messina? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij deze bijzondere roman nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer