Zuid-moeders breken niet

Zuid-moeders breken niet
Zuid-moeders breken niet
Zuid-moeders breken niet

Kersverse moeder Poppy moet zich staande houden in Amsterdam-Zuid, waar de moedermaffia heerst en alles perfect lijkt. Maar niets is minder waar...

Samenvatting

Als Poppy na haar wereldreis dolverliefd én zwanger bij chef-kok Alex in Amsterdam-Zuid komt wonen, blijken daar eigen regels te gelden. De wereld van schone schijn, botox, roddels en rijkdom staat ver af van haar vrije, spirituele opvoeding.
Na de geboorte van hun zoontje Wolf is de roze kraamwolk ver te zoeken en verandert Zuid in een mijnenveld waar de moedermaffia heerst en altijd meekijkt. Ondertussen komt het liefdadigheidsevenement van het jaar waarbij Alex een belangrijke rol heeft steeds dichterbij. Zal Poppy zich staande houden?

Goed om te weten

  • Voor liefhebbers van 'Gooische Vrouwen' en 'De luizenmoeder'

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514249
NUR: 301
Type: Paperback
Auteur(s): Kimberley Klaver
Prijs: 20,99 15,00
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 20-04-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933765
NUR: 301
Type: E-book
Auteur(s): Kimberley Klaver
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 20-04-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176184
NUR: 301
Type: Luisterboek
Auteur(s): Kimberley Klaver
Voorlezer: Relinde de Graaff
Prijs: 15,99
Duur: 10 uur en 4 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 05-05-2022
Zuid-moeders breken niet
Zuid-moeders breken niet
Zuid-moeders breken niet
Paperback:
20,99 15,00
E-book:
12,99

Leesfragment

Proloog

Op zoek naar mijn paspoort en dat van Wolfje gooi ik alle lades overhoop. Waar heeft Alex ze gelaten? Mijn hart bonst in mijn keel en ik heb het veel te warm. Deze zomerdag is genadeloos heet. Mijn jurk plakt aan mijn lijf.
Ik kijk naar Wolfje. Hij oefent zijn stapjes langs onze salontafel en zijn hoofdje is helemaal rood van de inspanning en warmte. Hij is stiller dan normaal.
Hij houdt zich ondanks al mijn gestress gedeisd.
Ik kijk naar hem en voel de tranen opkomen. Ga ik dit echt doen? Ik probeer rustig te ademen en kijk naar de rode vlekken op mijn jurk. Ik spits mijn oren. Zijn dat sirenes? Is dat een ambulance in de verte? Of is dit de politie die onderweg is? Eén ding staat vast. Ik laat ze mijn kleintje niet van me afnemen. Word rustig! We wonen in het centrum van Amsterdam en het is vijfendertig graden, het geluid van sirenes is niet uitzonderlijk. Dat heb je nu eenmaal in een drukke stad. Misschien heeft het niets te maken met wat er zojuist is gebeurd… met wat ik zojuist heb gedaan.
Denk na, Poppy, waar zijn die verdomde paspoorten!
Als ik de volgende la opentrek, zie ik onze paspoorten. Die van Alex, Wolfje en dat van mij. Ik denk aan Alex en ik kan het niet meer tegenhouden. Ik voel de tranen over mijn wangen stromen. Wat heb ik gedaan? Het gemis zal zo groot zijn. Zowel voor mij als voor onze kleine.
Maar ik heb geen tijd om mijn verdriet de ruimte te geven. Ik moet door.
Ik steek Wolfjes paspoort en dat van mij in mijn Céline-clutch, die volgens Bobby altijd handig zou zijn. En inderdaad: hij biedt ruimte aan onze paspoorten, mijn zonnebril die de nodige anonimiteit zal schenken, mijn Mulberry-portemonnee met alle nodige pasjes om voorlopig mee uit de voeten te kunnen en rozijntjes voor kleine Wolf. De sleutels laat ik achter. Ik ren met Wolfje op mijn arm naar zijn kamer en smijt luiers,
billendoekjes en rompertjes in de reistas die ik snel heb gepakt. Ook pak ik wat broekjes en shirts mee en een extra trui voor als hij het koud krijgt. Je weet nooit waar we terechtkomen.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Meet & greet Kimberley Klaver

Op 7 mei, vanaf 15.30 uur, signeert Kimberley Klaver haar nieuwe roman Zuid-moeders breken niet bij Boekhandel Mulder in Amsterdam. Kom je ook langs?

Blog
Lees meer