De reputaties
De reputaties

Samenvatting

Javier Mallarino is een levende legende. Hij is de meest invloedrijke spotprenttekenaar van het land, ‘een man die ervoor kon zorgen dat wetten werden herroepen, rechters hun vonnis herzagen, burgemeesters moesten aftreden en ministeries ernstig aan het wankelen werden gebracht, en dit alles slechts met behulp van papier en Oost-Indische inkt.’ Politici vrezen hem, de regering brengt hem een eerbetoon. Na een glanzende carrière van veertig jaar kan hij op zijn vijfenzestigste zeggen dat het land aan zijn voeten ligt.
Dit alles verandert echter wanneer hij onverwacht bezoek krijgt. Hij wordt gedwongen terug te denken aan een lang vervlogen nacht en wat er daarna gebeurde. Had hij schuld aan het drama dat zich ontvouwde? Reikte zijn invloed echt zo ver? Mallarino zal zijn hele leven in een nieuw daglicht moeten plaatsen en zijn positie in deze wereld in twijfel moeten trekken.

In De reputaties speelt Juan Gabriel Vásquez opnieuw op meesterlijke wijze met thema’s die hem sterk bezighouden: het gewicht van het verleden, het feilbare geheugen en de manier waarop ons leven en de politieke wereld elkaar kruisen.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044971569
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Juan Gabriel Vásquez
Vertaler: Brigitte Coopmans
Prijs: 10,99
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 13-10-2014

Specificaties

ISBN: 9789056725020
NUR: 302
Type: Gebonden
Auteur(s): Juan Gabriel Vásquez
Vertaler: Brigitte Coopmans
Prijs: 18,95
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 14-10-2014
De reputaties
De reputaties
E-book:
10,99
Gebonden:
18,95

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer