Wat de golven brengen

€ 22,95
Gebondenook verkrijgbaar als:

'Een tijdloos verhaal over de kracht van de verbeelding en de kracht van hen die nog in staat zijn zich te verwonderen.' La Stampa

Het valt niet mee om albino in Italië te zijn, slecht zicht te hebben en in de schaduw te moeten leven. Luna zet daarom haar verbeeldingskracht in om het leven kleur te geven. Haar oudere broer Luca is blond, knap, sterk en een talentvolle surfer die hele dagen aan zee te vinden is. Tot de zee hem opslokt. Terwijl Luna’s moeder Serena als een zombie thuis zit, probeert Luna weer de draad op school op te pakken. Intussen voelt Sandro, de hulpleraar van Luna, zich vreselijk schuldig. Hij had Serena aangespoord om Luca naar het surfkamp te laten gaan. Tijdens een uitstapje zoekt hij weer toenadering terwijl Luna leert dat de zee geeft en neemt. Zonder haar broer weet ze haar plek in de wereld te vinden. Met dit tragikomische avontuur in het mondaine dorp Forte dei Marmi, waarin oude legendes, spoken uit het verleden, onmogelijke liefdes en dromen een rol spelen, overtreft Genovesi zichzelf.

  • Verschijningsdatum: 6-11-2015
  • ISBN: 978-90-5672-541-9
  • Uitgever: Signatuur
  • Vertaler(s): Pieter van der Drift, Manon Smits
  • NUR: 302
Uit de pers
'Een boek dat je laat huilen en lachen.' Il Giornale
'Een geestig maar vooral ook ontroerend verhaal met een hoge feelgoedfactor.' Italië Magazine
'Scherp, soms geestig, maar vooral op het juiste moment zorgvuldig gekozen. ****' Telegraaf Weekend
Meer over dit boek
Quote

Als een klassieke coming-of-age roman zo lang boeit en zo vaak doet glimlachen, dan is hij goed geschreven.

De Standaard
Interview'Angst is onze grootste vijand'

De Italiaanse Fabio Genovesi gebruikte zijn woonplaats Forte dei Marmi als decor voor zijn nieuwe roman 'Wat de golven brengen'. Een verhaal waarin oude legendes, spoken uit het verleden, dromen en onmogelijke liefdes centraal staan.

Lees meer

Wat de golven brengen

Wat de golven brengen