Deel van het omslag van Het kattencafé van Charlie Jonas

Het kattencafé

Het kattencafé
Het kattencafé
Het kattencafé

Soms wil je gewoon iets lezen wat geruststellend en lief is, zonder je schuldig te voelen… Dit is precies zo’n boek!

Samenvatting

In dit gezellige café vind je niet alleen koffie, heerlijkheden en mooie verhalen, maar ook vriendschap en… liefde. Stel je een knus buurtpleintje in Keulen voor, waar alle personages uit dit verhaal samenkomen: Susann, de weduwe die slecht ter been is en besluit nog een laatste keer naar Ischia te reizen – om daar geheel onverwacht een nieuwe liefde te vinden. Mimi, haar kat, die graag ondergebracht wordt bij een zachtaardig iemand. En die persoon is Leonie, een docent zonder enige ervaring met katten, maar mét een goed hart. Maak ook kennis met Maxie, Leonies beste vriendin, die net een boekencafé heeft geopend en verliefd is op de verkeerde man. Tot slot loopt daar nog Emily, een jong meisje dat zich alleen voelt na de scheiding van haar ouders, en verlangt naar een kat… Over deze verzameling personages lees je in Het kattencafé: een vreugdevol, charmant en ontroerend verhaal vol energie en liefde.

Goed om te weten

  • De liefde feelgood, met katten én boeken
  • Bestseller in Duitsland en Italië
  • Vol energie en liefde

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514652
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Charlie Jonas
Vertaler: Olga Groenewoud
Prijs: 20,99 15,75
Aantal pagina's: 304
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 23-03-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933697
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Charlie Jonas
Vertaler: Olga Groenewoud
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 23-03-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176146
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Charlie Jonas
Vertaler: Olga Groenewoud
Voorlezer: Sandra Jonkman
Prijs: 13,99
Duur: 7 uur en 40 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 21-04-2022
Het kattencafé
Het kattencafé
Het kattencafé
Paperback:
20,99 15,75
E-book:
9,99

Leesfragment

1

Het regende al urenlang. Susann Siebenschön stond achter het raam en staarde naar de hoge groene bomen aan de Eichendorffstraße, die haar op deze wisselvallige aprildag geen troost konden bieden. Mimi staarde met haar mee. Sneeuwwit en kaarsrecht als een sfinx zat ze op de vensterbank, onverstoorbaar kijkend naar het zilvergrijze gordijn van ontelbare kleine druppeltjes.
‘Klereweer,’ zei Susann.
Mimi zei niets. Ze was een kat, en katten zijn zoals bekend niet erg spraakzaam.
‘Best mogelijk dat Keulen de mooiste stad van de wereld is,’ vervolgde Susann, ‘maar het regent hier gewoon veel te vaak. Dat zei Bertold ook altijd. Dat het in Keulen altijd plenst.’ Ze slaakte een zucht.
Natuurlijk was het niet alleen het weer. Ze zat nog in haar maag met het gesprek met dokter Kugelmann, de vriendelijke orthopeed met het rode gezicht en de stevige handdruk bij wie ze vanochtend was geweest.
‘Tja, mevrouw Siebenschön,’ had hij gezegd terwijl hij de röntgenfoto’s tegen de lichtbak knalde om vervolgens met veel kabaal in zijn stoel neer te ploffen. ‘Vroeg of laat moet er een nieuwe heup in. Als de klachten erger worden, zou ik niet te lang meer wachten. Bewegen is natuurlijk altijd goed. Laat ik het zo zeggen… hoe minder gewicht op de heupen, hoe beter, nietwaar?’ Hij keek haar met een samenzweerderig lachje aan en legde zijn handen even op
zijn buik, die onder zijn witte doktersjas opbolde.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Werelddierendag: 10 boekentips!

4 oktober is het Dierendag: dé dag om dieren in het zonnetje te zetten. Of het nou om honden, katten of rode panda's gaat: alle dieren verdienen liefde en aandacht. Vier werelddierendag met het lezen van boeken over dieren. Wij geven 10 leestips!

Blog
Lees meer