Een gegeven nijlpaard

Een gegeven nijlpaard
Een gegeven nijlpaard

Magnifieke en sprankelende familieroman over de jacht op de grote liefde, verlies en tweede kansen. Voor de liefhebbers van Jonas Jonasson en Fredrik Backman.

Samenvatting

Als Esthers grootvader Hannibal in 1921 een huis op het Deense eiland Amager koopt, ziet hij een leven vol opera, kunst en grootse liefde voor zich. Maar zijn kersverse Russische vrouw Varinka, die ooit als circusartieste háár eerste geliefde in de muil van een nijlpaard zag verdwijnen, is niet zo romantisch ingesteld als hij gehoopt had. Hannibals zucht naar een artistiek en intellectueel leven springt pas weer over op zijn kleinkinderen: Filippa, die de eerste vrouwelijke kosmonaut wil worden, en de tweeling Esther en Olga die beiden voor de titel ‘artiest van de familie’ strijden. Zal het hun lukken?

Een gegeven nijlpaard is een onvergetelijke familieroman over de jacht op de grote liefde, verlies en tweede kansen.

 

Goed om te weten

  • Gebaseerd op het leven van de grootouders van de auteur.
  • Over grote liefdes, veronderstellingen, teleurstellingen en onverwachte wendingen.
  • Een leven vol kunst, kleur, muziek en hartverscheurende liefdes.
  • Verslavend en grappig. Voor de lezers van Jonas Jonasson.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056726935
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Annette Bjergfeldt
Vertaler: Ingrid Hilwerda, Janke Klok
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 06-07-2021

Specificaties

ISBN: 9789044932843
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Annette Bjergfeldt
Vertaler: Ingrid Hilwerda, Janke Klok
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 06-07-2021
Een gegeven nijlpaard
Een gegeven nijlpaard
Paperback:
24,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Leesfragment 'Een gegeven nijlpaard'

Tijd van wonderen

De eerste keer dat Filippa overleed, waren Olga en ik net zeven geworden. Onze grote zus verloor plotseling het bewustzijn. Ze viel door een gat in de tijd en trippelde op haar tenen naar het tere schijnsel van ‘de andere kant’. Eindeloze rijen zielen bewogen om haar heen en zij was een van hen.
Mijn moeder haalde de pope van de Alexander Nevskikerk aan de Bredgade erbij. Gebedssnoeren en cyrillische tongentaal vulden, samen met de rest van mijn familie, de slaapkamer van Filippa aan de Palermovej. Mijn tweelingzus Olga zat op het bed. Ze had gehuild. Haar ogen waren nog groener dan ze normaal al waren. Onze Russische oma Varinka stond aan het hoofdeinde in haar ochtendjas, die naar augurken rook.
Zelf had ik nog nooit iets bovenaards meegemaakt en ik werd heen en weer geslingerd tussen jaloezie omdat God het gezelschap van Filippa boven het mijne verkoos en angst dat ik mijn grote zus voor altijd had verloren. Ik weet niet of Filippa naar het leven werd teruggetrokken door de

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer