De opgewekte nihilist

De opgewekte nihilist
De opgewekte nihilist

De positieve kracht van nihilisme

Samenvatting

Hoe het besef dat je leven geen zin heeft je gelukkig kan maken.
We zijn allemaal op zoek naar de zin van het leven. Maar wat heeft ons dat opgeleverd? We zijn uitgeput, ongelukkig en alleen maar bezig met ons eigen succes en geluk. Wendy Syfret voelde zich zoals zoveel millennials precies zo. Als ze op een avond een paniekaanval krijgt, realiseert ze zich ineens: wat maakt het allemaal uit? Op een dag ben ik dood en zal niemand zich me herinneren. Ze voelt zich bevrijd. In De opgewekte nihilist<i> betoogt Syfret dat een moderne opgewekte vorm van nihilisme kan leiden tot een simpeler, bevredigender manier van leven, liefhebben en werken. Als ons leven geen zin heeft, kunnen we net zo goed blij en aardig tegen elkaar zijn. Dit inzicht richt je aandacht op het nu en op wat wél blijvende waarde heeft.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044932126
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Wendy Syfret
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 196
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 10-08-2021

Specificaties

ISBN: 9789046175460
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Wendy Syfret
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Voorlezer: Leonoor Koster
Prijs: 13,99
Duur: 5 uur en 1 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 27-09-2021

Leesfragment

De opgewekte nihilist

Hoe het besef dat je leven geen zin heeft je gelukkig kan maken

Ik schreef dit boek in 2020, toen de Black Lives Matter-protesten over de hele wereld uitbarstten en de problematiek van ras, geweld en macht zich ontvouwde en werd verspreid op een schaal die de meeste mensen nog nooit van hun leven hadden meegemaakt. Iedereen, elk platform, elk bedrijf (sommige beter dan andere) was geobsedeerd bezig met niet alleen het nieuws begrijpen, maar ook te kijken hoe die gebeurtenissen alle aspecten van het openbare en het privéleven aanspraken en beïnvloedden. Het was een periode waarin er grote waarde werd toegekend aan het nadenken over de betekenis die overal achter schuilging: welke systemen dragen bij tot het leven dat ik leid? Op welke manier ben ik geholpen, terwijl anderen werden tegengewerkt? Op welke manier dragen mijn dagelijkse keuzes, groot en klein, bij aan de gezondheid en de veiligheid van mensen die ik misschien wel nooit zal ontmoeten?

Zulke vragen zijn de moeite waard, kunnen leiden tot transformatie en kunnen enorm

Gerelateerde artikelen

FC Sapiens – Hoe voetbal begon

We zijn allemaal in de ban van voetbal door het EK 2024. Gaat Oranje deze editie eindelijk weer eens kampioen worden? Heel Nederland staat er in ieder geval achter. Maar waar komt voetbal nou toch vandaan?

Blog
Lees meer

April: Maand van de filosofie

April is de Maand van de Filosofie, een jaarlijks evenement dat in het teken staat van het kritisch nadenken over onze wereld en onze plaats erin. Deze filosofische boeken een perfecte start als je je wil verdiepen in filosofie.

Blog
Lees meer