Vrij van angst

Ervaar minder paniek en angst dankzij de nieuwste wetenschap
Vrij van angst
Vrij van angst

In Vrij van angst laat Dr. Judson Brewer zien hoe je minder paniek en zorgen kunt ervaren door de vicieuze cirkel van angst te doorbreken.

Samenvatting

Angst lijkt onvermijdelijk onderdeel te worden van ons dagelijks leven, door COVID-19 en politieke onrust, maar ook door groeiende onzekerheden over werk of relaties. Sommige mensen krijgen hierdoor paniekaanvallen, andere ontwikkelen slechte gewoonten om hun angst te kunnen verdragen. De vraag is: welke angsten zitten er in jouw gedrag verstopt? En wat kun je eraan doen? In dit handboek laat dr. Judson Brewer zien hoe angst ons leven stuurt en geeft hij handvatten om de regie terug te pakken. Hij vat meer dan twintig jaar onderzoek samen in simpele en praktische stappen, zodat iedereen vandaag nog kan beginnen met zorgeloos leven.

Goed om te weten

  • Auteur is een wereldwijd bekend psychiater en neurowetenschapper
  • Andere boeken refereren naar zijn onderzoeken
  • Praktisch handboek dat je helpt eigen angsten te ontdekken
  • Humoristisch en luchtig geschreven
  • Zijn TED Talk werd meer dan 15 miljoen keer bekeken

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513846
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Judson Brewer
Vertaler: Joost van der Meer, William Oostendorp
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 20-07-2021

Specificaties

ISBN: 9789044932836
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Judson Brewer
Vertaler: Joost van der Meer, William Oostendorp
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 235
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 20-07-2021
Vrij van angst
Vrij van angst
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Wat je leert

De psychologie en neurowetenschap achter angst, Judson Brewer laat zien hoe je de triggers voor angst in jouw leven kan ontdekken en geeft de handvatten om vrij van angst door het leven te gaan.

In het kort geeft Vrij van angst antwoord op de volgende vier vragen:

  • Waar komt angst vandaan?
  • Wat veroorzaakt terugkerende angstgevoelens in jouw leven?
  • Hoe maak je jezelf vrij van angst als je je zorgen maakt?
  • Hoe zorg je ervoor dat je voor eens en altijd angstvrij kunt leven?

Leesfragment

Deel 0. Inzicht in je denken

(Misschien vraag je je af waarom ik dit boek begin met deel 0 en niet met deel 1. Dat is omdat deel 1 is wat er gebeurt zodra je begrijpt wat er aan de hand is. Deel 0 draait om wat er allemaal gebeurt voordat je je er zelfs bewust van bent dat je angstig bent.)
Hou dit tijdens het lezen in gedachten: deel 0 leert je de psychologie en de neurowetenschap van hoe angst wordt opgezet, wat jou het raamwerk geeft om ermee aan de slag te gaan. Deel 1 laat je zien hoe angsten worden getriggerd (en wat angsten zelf triggeren). Deel 2 helpt je begrijpen waarom je vastloopt in vicieuze cirkels van zorgen en angsten en hoe je je beloningsnetwerken van je brein updatet zodat je weer loskomt. Deel 3 reikt je eenvoudige tools aan die de leergebieden in je hersenen aanboren om angstcycli (en an-dere gewoonten) voorgoed te doorbreken.

 

Gerelateerde artikelen

FC Sapiens – Hoe voetbal begon

We zijn allemaal in de ban van voetbal door het EK 2024. Gaat Oranje deze editie eindelijk weer eens kampioen worden? Heel Nederland staat er in ieder geval achter. Maar waar komt voetbal nou toch vandaan?

Blog
Lees meer

De ultieme lifehack voor mensen met ADHD

De populaire uitdrukking lifehack is een soort truc om op verschillende manieren beter te functioneren in het leven. Voor mensen met ADHD (en eerlijk gezegd voor iedereen) is lichaamsbeweging de ultieme lifehack. In dit artikel lichten we toe waarom.

Blog
Lees meer