Wie praat, die gaat

Wie praat, die gaat
Wie praat, die gaat

Astrid Holleeder, auteur van de bestseller Judas , vertelt openhartig over de impact die de getuigenis tegen haar broer Willem heeft gehad op haar leven en dat van haar familie.

Samenvatting

Want weet je wat het is, As?
Over tien jaar haal ik nog een ouwe koe uit de sloot.

Astrid Holleeder leeft al jaren ondergedoken. Ze getuigde tegen haar broer Willem Holleeder en leeft sindsdien met de voortdurende dreiging van zijn wraak. In Wie praat, die gaat vertelt Astrid over haar leven in de schaduw van angst. Ze beschrijft de dagelijkse routines die nodig zijn om te overleven, de constante waakzaamheid, de voortdurende zorgen om haar familie, het gebrek aan steun en bescherming vanuit de overheid en de onmogelijkheid om een normaal leven te leiden.

‘Zodra ik wakker word in wéér een ander huis, sta ik op met zijn wraak.’

Astrid neemt de lezer mee in haar innerlijke strijd: de emotionele tol van haar getuigenis, haar worsteling met schuldgevoelens en de vrees om Miljuschka, Rich en Francis te verliezen. Ze deelt openhartig haar gedachten en gevoelens, waardoor de lezer een intieme blik krijgt op de impact van haar keuzes.

Wie praat, die gaat is een aangrijpend verhaal over de kracht van familiebanden, de destructieve macht van wraak en de moed om te overleven in de meest extreme omstandigheden.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400518537
NUR: 339
Type: Paperback
Auteur(s): Astrid Holleeder
Prijs: 27,99
Aantal pagina's: 456
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 19-11-2024

Specificaties

ISBN: 9789044938104
NUR: 339
Type: E-book
Auteur(s): Astrid Holleeder
Prijs: 13,99
Aantal pagina's: 456
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 19-11-2024
Wie praat, die gaat
Wie praat, die gaat
Paperback:
27,99
E-book:
13,99

Leesfragment

JULI 2019 - Het vonnis van de rechtbank in eerste aanleg

‘Klaar voor?’ vraagt Roy als hij de deur van de gepantserde Mercedes voor me opendoet. Een los knoopje van zijn witte overhemd verraadt het kogelwerende vest dat hij eronder draagt. Ik knik en ga achterin zitten. Sonja neemt aan de andere kant plaats. Roy stapt voorin in en zijn collega geeft onmiddellijk gas richting de Bunker.
In de parkeergarage van de extra beveiligde rechtbank worden we opgevangen door Ronald, die ons naar de scanstraat leidt voor het vaste ritueel. We doen onze jas en schoenen uit, leggen ze samen met onze tas op de band en lopen door de scanner.
Geen gepiep dat metaal verraadt dat niet mee naar binnen mag.
Sonja en ik pakken onze spullen van de band, trekken onze schoenen weer aan en stappen met Ronald in de lift. Een verdieping hoger stappen we uit en lopen achter hem aan een lange gang door naar een door tl-lampen verlichte ruimte. Daar, aan een lange tafel, zitten onze kinderen Francis, Rich en Miljuschka al te wachten.
We zitten op dezelfde plek waar we vier jaar geleden ook zaten. Toen stelde officier van justitie Karin Zon de vraag aan mijn moeder en de kinderen of zij begrepen wat er kon gebeuren als Sonja en ik tegen Willem Holleeder getuigden. Dat begrepen ze heel goed. Wim zou het verraad niet accepteren: ‘Wie praat, die gaat.’ Bij anderen die over hem verklaarden, had hij die belofte al eerder waargemaakt, dus daar hielden we
van het begin af aan rekening mee. Maar eerlijk gezegd stopte daar ons voorstellingsvermogen. Nu, vier jaar later, weten we heel goed wat er allemaal bij komt kijken om dat doodvonnis voor te blijven. En het is de vraag hoe lang we dat nog volhouden.

Gerelateerde artikelen