1. De Whispering Gallery in Grand Central Station.

De bogen bevinden zich op de benedenverdieping. Als jij aan de ene kant staat en een vriend aan de andere kant kun je elkaar duidelijk horen. In het Capitool is een plek met dezelfde bijzondere eigenschappen. Die bevond zich op het bureau dat ex-president John Quincy Adams gebruikte toen hij lid was van het Huis van Afgevaardigden. Daar luisterde hij belangrijke gesprekken af.

2. Het verlaten Smallpox Hospital op Roosevelt Island

Wie zou niet verliefd worden op de ruïne van een griezelig oud ziekenhuis. Iedereen die van mysteries houdt moet daarnaartoe. In mijn fantasyserie over Vega Jane heb ik bepaalde elementen van dit ziekenhuis gebruikt.

3. Greenwich Village

Dat is een dorp in een grote stad. Een deel van mijn boek Daglicht speelt zich hier af.

4. Bauman Rare Books op Madison Avenue

Deze prachtige boekwinkel is een must voor iedere boekenliefhebber. Ik heb met hun deskundige hulp een enorme collectie opgebouwd.

5. Het verlaten metrostation City Hall

Ik ben gek op treinen en vind verlaten stations heel intrigerend. Als je dit station wilt bezoeken neem je lijn 6 naar het centrum. Stap niet uit bij het laatste station. (Misschien moet je je verstoppen.) Als de metro omkeert kun je een glimp opvangen van het indrukwekkende verlaten station in al zijn schitterende pracht. Of je kiest voor een officiële rondleiding, maar kaartjes zijn niet vaak te koop en als dat wel zo is, zijn ze snel uitverkocht.

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer