Boekentip: Kleine brandjes overal

Boekencommunity Hebban vroeg Juliette van Wersch, uitgever van Signatuur, voor een artikel naar haar boekentip voor deze zomer. Zij raadt Kleine brandjes overal van Celeste Ng aan, een roman die al maanden op de New York Times-bestsellerlijst staat:

“Iedereen in Shaker Heights had het er die zomer over: hoe Isabella, het jongste kind van de Richardsons, uiteindelijk was doorgedraaid en het huis had afgebrand.”

Zo begint Kleine brandjes overal. Met zo’n eerste zin, weet je dat je in handen bent van een echte verhalenverteller. Celeste Ng heeft een geweldig oog voor details, voor de psyche, het gedrag en de onderlinge verhoudingen van haar personages. Ze houdt ons een spiegel voor en laat briljant zien wat onze zwakheden zijn en dat het leven niet controleerbaar is. Ook al is het nog zo perfect gepland zoals in Shaker Heights: Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners. Niemand belichaamt deze principes meer dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl een appartement van de Richardsons huren en een belangrijk onderdeel van de familie worden…

Wat maakt ons goede ouders? En hoe bescherm je je kinderen het best? Door eerlijkheid of geheimen? Kleine brandjes overal is een van de beste romans over familie, grenzen, geheimen en gemeenschap die ik in tijden heb gelezen en waarvan ik zeker weet dat iedereen die er deze zomer aan begint het niet weg kan leggen!’

Kleine brandjes overal van Celeste Ng verschijnt op 19 juni.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer