Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón
'Verhalen vertellen kan hij als de beste.' - De Standaard
'In het oproepen van intrigerende decors betoont Zafón zich in dit boek nog altijd meester.' - NRC Handelsblad
'Spannend leesavontuur.' - De Telegraaf
'Een beeldend schrijver. Ik las 'm in één keer uit en legde 'm bevend neer.' - Zin
'Wat overheerst is een afwisseling van bloedstollende spanning en hyperbolische humor die goed werkt. - de Volskrant
Carlos Ruiz Zafón (1964 - 2020) is een van de meest gelezen en geliefde auteurs ter wereld. Hij begon zijn carrière met vier YA-romans: De Nevelprins , Het Middernachtspaleis , Septemberlichten en Marina . Met zijn roman De schaduw van de wind , het eerste deel in het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, brak hij internationaal door. Het werd gevolgd door Het spel van de engel en De gevangene van de hemel en Het labyrint der geesten . De boeken spelen zich telkens af in het mysterieuze Barcelona en zitten vol onvergetelijke terugkerende personages. Vele miljoenen exemplaren gingen wereldwijd over de toonbank, het werk is in meer dan 50 talen verschenen en werd bekroond met talrijke literaire prijzen. Zafón overleed in 2020 op 55-jarige leeftijd.

Artikelen over Carlos Ruiz Zafón

5 Romans met tieners in de hoofdrol

Het lezen van romans met tieners en jong volwassenen in de hoofdrol zorgt dan ook voor een unieke leeservaring. Lees jij graag boeken met tieners en jong volwassenen in de hoofdrol? Wij hebben 5 leestips!

Blog
Lees meer

9 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Hoe boeken de wereld verrijken

Waarin schuilt de kracht van boeken? Boeken geven je uiteraard ontspanning, maar ook houvast, inzicht en geborgenheid. Wij geven je vijf boekentips!

Blog
Lees meer