Vera Stanhope

Vera Stanhope is waarschijnlijk het bekendste personage van Ann Cleeves. Lokvogel was het eerste boek in deze serie, die zich afspeelt in Northumberland (waar Ann zelf woont). Vera is een eigenwijs en soms knorrig type, een vrouw van middelbare leeftijd die niet erg aangepast is – en wordt wel eens de vrouwelijke Columbo genoemd. In 2011 werd de serie voor het eerst verfilmd, en het is een van de meest geliefde detectiveseries op televisie.

Gerelateerde artikelen

5 thrillers om te lezen in de winter

In de winter is het natuurlijk geweldig om een bijpassende thriller te lezen; het liefst eentje die zich afspeelt op een afgelegen plek en waarin bergen sneeuw de revue passeren. Koude rillingen gegarandeerd!

Blog
Lees meer

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer

9x thrillers voor een spannende herfst

De donkere dagen van de herfst zijn de perfecte tijd om in je favoriete leesstoel neer te ploffen met een goede thriller. Wij hebben 9 boekentips!

Blog
Lees meer