Top 10 boeken van dit moment
Ben je op zoek naar je volgende geweldige boek, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dit zijn de top 10 meest verkochte boeken van dit moment, en ze zullen je gegarandeerd urenlang leesplezier bezorgen.
New York, NY (6 april 2021) – Dey Street Books, een imprint van de William Morrow Group en HarperCollins, kondigde vandaag aan dat ze The Storyteller zullen uitgeven van Grammy-winnend muzikant, documentairemaker en beginnend auteur Dave Grohl. De directeur van Dey Street en uitgever Carrie Thornton sloten de overeenkomst met WME. Grohls belangen worden behartigd door Silva Artist Management. Het boek zal ook worden uitgebracht in het VK en het Gemenebest (Simon & Schuster), Finland (Bazar), Duitsland (Ullstein), Nederland (A.W. Bruna) en Italië (Rizzoli).
Dave Grohl is een van de meest geliefde en gerespecteerde personen in de internationale muziekwereld sinds zijn opnamedebuut in 1991 met Nirvana voor het album Nevermind, dat een hele generatie kenschetste. Grohl pakte in 1995 het hoofdpodium met de Foo Fighters met hun gelijknamige debuutalbum, het eerste van tien albums die een indrukwekkende twaalf Grammy’s op rij wonnen, waaronder meest recentelijk Medicine at Midnight, een album dat nummer 1 werd in de albumverkooplijsten. Grohl heeft de wereld over gereisd terwijl hij deed wat hij het liefste deed: rock-’n-roll-marathons spelen voor tienduizenden uitzinnige Foo Fighters-fans. Toen de pandemie echter leidde tot een lockdown, dacht Grohl na over hoe hij deze pauze zou kunnen invullen. Hij richtte zijn creativiteit op schrijven, maakte gebruik van zijn opmerkelijke talent om verhalen te vertellen, en schreef in mei 2020 een ontroerende bespiegeling voor The Atlanticover het missen van de opwinding van livemuziek tijdens de covid-periode, die viral ging. En toen was daar, na een zelfopgelegd lang ballingschap van social media, Grohls nieuwe Instagram-account @davestruestories. Dit nieuwe platform werd een manier voor Dave om zijn uitzonderlijke (en grappige) verhalen te delen met fans en andere muziekgekken, en nu doet Grohl daar nog een schepje bovenop met zijn eerste boek.
Grohls nieuwe boek is niet alleen een eerbetoon aan de muziek, maar gaat ook over de momenten die hem hebben gevormd tot de man die hij nu is. Van hilarische incidenten in zijn jeugd, ontroerende familiemomenten, het uit huis gaan op zijn achttiende om wat van de wereld te zien, tot spectaculaire verhalen over Nirvana, Foo Fighters, David Bowie, Joan Jett, Iggy Pop, Paul McCartney, drummen voor Tom Petty tijdens Saturday Night Live, optreden in het Witte Huis, en zelfs swingen met ac/dc, met alle liefde, lol, verliezen en gênante momenten onderweg, biedt The Storyteller een fascinerend kijkje in een flamboyant leven.
‘Er loopt een rode draad door alles wat ik doe: verhalen vertellen. Of het nu in een liedje, een documentaire of op papier is, ik heb altijd de drang gevoeld om momenten uit mijn leven te delen. Deze neiging maakt een groot deel uit van wat me op creatief vlak stimuleert, maar ook van wie ik ben. In maart 2020, toen ik me realiseerde dat mijn dagelijks werk met de Foo Fighters voorlopig gestaakt zou worden, maakte ik een Instagram-account aan (@davestruestories) en besloot om al mijn creatieve energie te richten op het opschrijven van een aantal van mijn verhalen, iets wat ik heel graag doe maar waar ik nooit echt de tijd voor heb gehad. Ik ontdekte al snel dat de dankbaarheid die ik elke keer voelde als ik een story postte, hetzelfde gevoel was als dat ik krijg als ik een liedje speel voor publiek, dus ik bleef schrijven. De reacties van lezers gaven me net zoveel voldoening als een applaus in een arena. Dus ik ging na wat ik allemaal aan ongelofelijks, lastigs, grappigs en emotioneels heb meegemaakt in mijn leven, en besloot dat het tijd was om dat eindelijk in woorden te vatten. Samen met de geweldige mensen van Dey Street books kondig ik nu enthousiast en vereerd The Storyteller aan, een verzameling herinneringen aan een turbulent leven. Van mijn jeugd en opgroeien in de buitenwijken van Washington, dc, tot gaan reizen op mijn achttiende, en alle muziek die volgde: deze avonturen kan ik nu met de wereld delen, zoals ik die zag en hoorde vanachter de microfoon. Draai de volumeknop maar open!’ zegt Grohl.
‘Vanaf het moment dat ik Daves eerste post op Instagram zag, wist ik dat ik zijn boek zou gaan uitgeven. Nou ja, om heel eerlijk te zijn, hoopte ik al op het uitgeven van Dave Grohls boek sinds ik uitgever werd. Ik ben van generatie X. Net als Dave kom ik uit Virginia. In onze jeugd luisterden we veelal naar dezelfde muziek. Ik heb zijn plagerige persoonlijkheid en zijn geweldige muzikaliteit altijd bewonderd. Het blijkt dat hij met net zoveel energie en passie kan schrijven als dat hij optreedt. Daarnaast is hij ook een indrukwekkend mens dat heel veel om zijn moeder, zijn gezin, zijn bandleden, muziek, kunst en de wereld geeft. Al die hartstocht schijnt door in zijn stories op Instagram en in The Storyteller. Ik heb zeker geluk als uitgever, maar vooral omdat ik het boek als eerste mag lezen,’ zegt Thornton.
DAVE GROHL heeft als muzikant zestien Grammy’s gewonnen en als regisseur twee Emmy’s.
Dave Grohl is een van de meest geliefde en gerespecteerde personen in de internationale muziekwereld sinds zijn opnamedebuut in 1991 met Nirvana voor het album Nevermind, dat een hele generatie kenschetste. Grohl pakte in 1995 het hoofdpodium met de Foo Fighters met hun gelijknamige debuutalbum, het eerste van tien albums die een indrukwekkende twaalf Grammy’s op rij wonnen, met vervolgens The Colour & The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011), Sonic Highways (2014), Concrete and Gold (2017), en meest recentelijk Medicine at Midnight (2021).
Grohl staat terecht bekend om zijn vele samenwerkingen: een aantal daarvan waren bijvoorbeeld ‘Cut Me Some Slack’, geschreven en opgenomen met Paul McCartney en Grohls bandgenoten van Nirvana, Krist Novoselic en Pat Smear; Them Crooked Vultures, samen met John Paul Jones van Led Zeppelin en Joshua Homme van de Queens of the Stone Age; met overleden legendes David Bowie en Lemmy Kilmister van Motorhead, en ook met Mick Jagger, Neil Young, Elton John, Nine Inch Nails, Roger Taylor en Brian May van Queen, om er maar een paar te noemen.
In 2013 maakte Grohl zijn debuut als filmregisseur/producer met de goed ontvangen documentaire Sound City. Vernoemd naar de studio in Van Nuys in Californië waar Nirvana in 1991 Nevermind opnam, waarvan meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht zouden worden en dat het toenmalige muzikale landschap zou veranderen. Sound City, dat bij de première op Sundance enkel lof kreeg en een beoordeling van 100% op Rotten Tomatoes, gaat zowel over de geschiedenis van de legendarische studio als over het voortdurende gevecht om het menselijke aspect in muziek te behouden. Geprezen door Peter Travers van Rolling Stone als een ‘opbeurende documentaire over wat het leven de moeite waard maakt’, door The New York Times als ‘snoepgoed voor rockfans van meerdere generaties’ en door radio-omroep npr als ‘een eerbetoon aan hoe ongelofelijk geweldig het is om rockmuziek te maken als kostwinning’, is Sound City sindsdien gecertificeerd als Gold Longform Video door de Recording Industry Association of America, en het album dat erbij hoorde, Sound City – Real To Reel, won in 2013 Grammy’s voor de beste soundtrack voor visuele media en voor beste rocknummer (‘Cut Me Some Slack’).
Grohl regisseerde ook de achtdelige hbo-docuserie Foo Fighters: Sonic Highways, die in oktober 2014 in première ging en vervolgens twee van de vier Emmy’s won waarvoor ze genomineerd was (Outstanding Sound Mixing for Nonfiction Programming en Outstanding Sound Editing for Nonfiction Programming). Sonic Highways, door Grohl omschreven als een liefdesbrief aan de geschiedenis van Amerikaanse muziek, bestond uit acht afleveringen van een uur, met in elke aflevering de totstandkoming van één liedje van het Foo Fighters-album Sonic Highways, waarvan elk liedje is geschreven en opgenomen op een andere Amerikaanse stad die belangrijk is geweest voor de muziek: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle en Washington, dc.