BESTEL BIJ
BESTEL BOEKVOORPROEFJE

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Bestseller in eigen land!

Unieke en buitengewoon spannende standalone thriller

Grootse wereldwijde lancering

BESTEL BIJ

  Voor de liefhebbers van Stephen King en C.J. Tudor                           

Het volgende deel in de serie, getiteld Inktzwart, verschijnt komend najaar al

BESTEL BOEK

Bestsellerauteur in Scandinavië, Frankrijk en Engeland!

Sam Lloyd groeide op in Hampshire, Verenigd Koninkrijk. Hij bedacht verhalen en bouwde geheime schuilplekken in de lokale bossen. Nu woont hij in Surrey met zijn vrouw, hun drie zoontjes en een hond die graag huilt als een wolf. Hij houdt van ambachtelijk gebrouwen biertjes, sterke koffie en stilte. Het geheugenwoud is zijn thrillerdebuut.

NIEUWSBRIEFOPEN HET BOEK
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

VOLG GINNY OP INSTAGRAM

BESTEL BIJ

Neem alvast een voorproefje op jouw droombaan

‘WAT JE VERDIENT IS WERK WAAR JE BLIJ VAN WORDT.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Een huiveringwekkend kat-en-muisspel vol bedrog en verraad

Sam Lloyd

INKIJKEXEMPLAAR

WAAROM 'GINNY WERKT'?

GINNY RAMKISOEN

 Ginny Ramkisoen, bekend        van Vacature via Ginny

BESTEL DIRECT

BENIEUWD NAAR GINNY?

Bekijk haar blog of haar soms hilarische stories op Instagram.

Naar blog

LEES OOK DEZE SPANNENDE 

SCANDITHRILLERS

BEKIJK DE BLOG VAN GINNY

VOLG GINNY OP INSTAGRAM

Fragment

GINNY WERKT

BESTEL E-BOOKBESTEL BOEKBESTEL E-BOOK

BESTEL JOUW EXEMPLAAR

BESTEL BOEKBESTEL E-BOOK

Nu eindelijk in Nederland                           

Meer dan 600.000 boeken verkocht

HET GEHEUGENWOUD

Elissa, een dertienjarig schaaktalent, is aangekomen in het Geheugenwoud op de belangrijkste dag van haar leven. Tijdens het nationaal schaakkampioenschap werd ze ontvoerd. Ze werd wakker in een ondergrondse cel.

Elijah woont al naast het Geheugenwoud zolang hij zich kan herinneren. Hij is pas twaalf, maar heeft zijn hele leven in het bos gespeeld en kent er elke centimeter. En dan vindt hij Elissa.

 Als hij opduikt in haar cel, neemt Elissa aan dat Elijah haar zal helpen te ontsnappen of naar de politie zal gaan. Maar Elijah wil niet dat Elissa weggaat, bang als hij is om haar vriendschap te verliezen.

 Het gedrag van haar ontvoerder wordt steeds onvoorspelbaarder en algauw zijn Elijahs bezoekjes Elissa’s enige lichtpuntjes. Elissa realiseert zich dat de jongen haar enige kans op overleving is.GINNY WERKT

BESTEL BOEKBESTEL E-BOOK

GINNY WERKT

NRC en het Parool

GINNY WERKT

(klik op de afbeelding voor de recensie)

VI 
Het is kil in het Geheugenwoud, wat merkwaardig is, want er staat nauwelijks wind. Het drupt er gestaag, restanten van de regen van vanochtend. Onder mijn gympen is de bosgrond zacht en vochtig. 
Nu het Braakland door bomen is afgeschermd, wordt het gekrijs van de kraaien gedempt. Voor me zie ik heel even iets bewegen. Het zou van alles kunnen zijn, maar er is maar één ding waar ik bang voor ben. Onderweg naar huis hebben mijn ouders het niet over hem gehad, en ik heb bewust niet naar hem gevraagd. Soms vrees ik dat als ik zijn naam te vaak uitspreek, hij meer macht over me zal krijgen – en dan ook wreder zal worden. 
Misschien is ‘wreedheid’ niet helemaal het juiste woord. Op een keer zag ik op de televisie in de caravan van Magische Annie plotseling een grote witte haai uit de zee opduiken en een jong zeehondje in tweeën bijten. Het zag er wreed uit, maar dat was het niet, niet echt; het was alleen maar de natuur. De haai had honger en het zeehondje was een prooi. De andere jonge dieren bleven uit het water toen ze de haaienvin door het wateroppervlak zagen snijden, wat het belang toonde van een goede intuïtie. Ik maak me heel ongerust over een goede intuïtie. 
Nu, in het Geheugenwoud, vertraag ik mijn pas. Tussen deze bomen heb ik herten gezien, maar hun vacht past zo goed bij de achtergrond van het bos dat ik vaak alleen hun ogen zie. De beweging die ik zojuist heel even zag, was geen hert. Ik overweeg terug te rennen naar het Braakland, en van daaruit door naar huis. Maar ik ben hier met een reden gekomen, een veel te belangrijke reden om te negeren. Een slechte intuïtie. 
Hoewel mijn hart sneller klopt dan zou moeten, sta ik het mezelf even toe om met mijn ogen te rollen. Drie weken geleden was ‘melodramatisch’ mijn lievelingswoord. Nu is het heel erg van toepassing. Ik weet niet écht of ik een slechte intuïtie heb. Opgroeiend in deze bossen heb ik één ding geleerd, en dat is eerst goed na te denken voordat ik geloof wat ik zie. 
Ik zet me schrap en doe een stap vooruit. Geen opgeschrikt jong hertje of das die uit de struiken schiet. Geen uil of havik die vanuit het bladerdak boven me tevoorschijn komt. Ik zet nog een stap, dan een derde, en draai mijn hoofd om, om te controleren of ik niet van achteren word beslopen. 
Even later kom ik aan op de open plek, en plotseling is mijn mond even droog als de vingerkootjes in mijn Verzameling Aandenkens en Vreemde Vondsten. 

NIEMAND DIE WAKKER WORDT IN HET GEHEUGENWOUD ZAL HET OOIT VERLATEN. 

NIEMAND ZAL ERUIT ONTSNAPPEN. 

MEER LEZEN? BESTEL NU