The Queen of Katwe

Het schaakmeisje dat de wereld verovert
The Queen of Katwe

Samenvatting

The Queen of Katwe , nu verfilmd door Disney, verscheen eerder onder de titel Het schaakmeisje . Het is een onvergetelijk verhaal over dromen, doorzettingsvermogen en een nieuwe toekomst.

Phiona Mutesi is een jonge, analfabete vrouw die opgroeide in Uganda. Ze was voorbestemd tot het leven dat haar dorpsgenoten leefden: in armoede. Tot ze een schaakbord tegenkwam. Al op haar elfde was ze nationaal schaakkampioen, en op haar vijftiende won ze tegen alle verwachtingen in het belangrijkste jeugdschaakkampioenschap van Afrika. Haar overwinning gaf Phiona de kans deel te nemen aan de Schaakolympiade in Rusland, een toernooi waar eerder grootheden als Garry Kasparov en Bobby Fischer aan deelnamen. En ze heeft nog een lange toekomst voor zich...

The Queen of Katwe is Phiona’s bijzondere en inspirerende levensverhaal: van haar jeugd in een sloppenwijk in Uganda, de uitdagingen waar ze voor stond in haar nog jonge leven, de veel te vroege dood van haar vader, en vooral haar aangeboren talent voor het schaakspel dat haar een nieuwe kans in het leven heeft geschonken.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400508491
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Tim Crothers
Vertaler: Annoesjka Oostindiër
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 14-10-2016
The Queen of Katwe
Paperback:
15,99