Boeken
Non-fictie

Kleurenblind

€ 20,99
Paperbackook verkrijgbaar als:

'Ik ben een product van mijn moeders dwarsheid.' Trevor Noah

Trevor Noahs bijzondere levensverhaal – van een arme jeugd onder de apartheid in Zuid-Afrika tot geliefde comedian en presentator van The Daily Show – begon met een misdaad: zijn geboorte.

Hij werd, hoewel gemengde relaties verboden waren, geboren als zoon van een blanke Europese vader en een zwarte Xhosa-moeder, die voor de buitenwereld moest doen alsof ze zijn nanny was in de weinige momenten dat ze als gezin samen waren. Zijn briljante, excentrieke moeder speelde een hoofdrol in zijn leven: ze was komisch en diepgelovig (ze gingen zes dagen per week naar de kerk en op zondag zelfs drie keer), en hielp Trevor op zijn hobbelige weg naar wereldfaam.

Trevors belevenissen zijn afwisselend bizar, gevoelig en hilarisch. Zo vertelt hij hoe ze rupsen aten als er geen geld was, hoe hij uit een auto werd geslingerd tijdens een poging tot kidnapping, en over tienerverliefdheden in een door huidskleur geobsedeerde maatschappij. Zijn verhalen schetsen een onvergetelijk portret van een jongen die opgroeit in een snel veranderende wereld, gewapend met een scherp gevoel voor humor en onvoorwaardelijke moederliefde.

  • Verschijningsdatum: 21-2-2017
  • ISBN: 978-94-005-0797-5
  • Aantal pagina's: 304
  • Uitgever: Lev.
  • NUR: 320
Uit de pers
'Het had een grimmig boek kunnen zijn, ware het niet dat de succesvolle comedian de meest afschuwelijke gebeurtenissen op lichtvoetige, bij vlagen zelfs hilarische wijze weet te beschrijven.' het Parool
'Zijn verteltoon is licht en geestig ondanks de zware thema's als racisme, armoede en criminaliteit.' Trouw
'In dit boek beschrijft Trevor Noah hoe ras een land niet alleen verdeelt, maar ook compleet laat doordraaien. Maar het is bovenal een eerbetoon aan zijn moeder.' de Volkskrant
Meer over dit boek

Trevor Noah, geliefde presentator van The Daily Show

Trevor Noah, geliefde presentator van The Daily Show