Minder vlees eten? Zo kunt u dat worstje op de barbecue weerstaan

Een essay uit het boek Lucy, Darwin en Lady Gaga. Over onze natuurinstincten wanneer het aankomt op vlees eten.

Door Mark van Vugt



Ik kan vrijwel niets bedenken dat lekkerder ruikt dan een stukje vlees op de barbecue en waarschijnlijk ben ik niet de enige.

Vlees is een belangrijke voedselbron in de meeste culturen wereldwijd. Nederlanders eten gemiddeld 38 kilo vlees per persoon per jaar en er worden in Nederland jaarlijks 604 miljoen vleeskuikens, 15 miljoen varkens, en 4 miljoen runderen en kalveren geslacht. Ondanks diverse campagnes van milieuorganisaties om Nederlanders minder vlees te laten eten is het vleesgebruik stabiel gebleven in de afgelopen jaren, met zelfs een lichte stijging in 2018 en 2019.

Lees ook deze blogs

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in oktober 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in oktober bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Blog
Lees meer

5 tips om geen herfstdip te krijgen

Jaarlijks hebben meer dan een half miljoen mensen last van een herfst-winterdip, wat resulteert in niet je bed uit willen komen. Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning, geeft 5 tips.

Blog
Lees meer