Infarct

Een verhaal over vriendschap, leven en herstel

Een eerlijk en ontroerend verslag van Viggo Waas en Peter Heerschop over de weg terug na een herseninfarct, en een weergave van een prachtige vriendschap

Samenvatting

Op 29 maart 2021 gaat cabaretier en acteur Viggo Waas nog even sporten. Maar dan opeens kan hij zijn lichaam niet meer overeind houden en begint hij onverklaarbaar te schokken. Gelukkig is zijn trainer Cally erbij, en wordt hij in recordtijd naar het vu medisch centrum gebracht. Daar blijkt dat hij een ernstig herseninfarct heeft gehad. Na enkele zenuwslopende uren blijkt dat hij het infarct wonderwel heeft overleefd.

Infarct is het verslag van de maanden die volgen, geschreven door Viggo Waas samen met Peter Heerschop, zijn beste vriend. In openhartige, soms verdrietige, maar ook geestige verhalen beschrijft Viggo zijn weg terug naar ‘zichzelf worden’. Peter vertelt in zijn tegenstukken hoe hij zijn vriend ziet werken en vechten, en deelt ook zijn eigen worsteling tijdens dit proces. Kun je nog terugpakken wie je was – of moet je worden wie je nu bent? Dat is voor beiden de vraag.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515536
NUR: 320
Type: Paperback
Auteur(s): Viggo Waas, Peter Heerschop
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-03-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934922
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Viggo Waas, Peter Heerschop
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 264
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-03-2023
Infarct
Infarct
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment uit Infarct

Ten geleide

De eerste verhalen van Viggo in dit verslag zijn pas een paar maanden later geschreven. Hij kon de eerste zes weken na het infarct helemaal niet schrijven. Nou ja, korte berichtjes, die vaak bestonden uit maximaal twee woorden zoals: ‘Gaat wel.’ Of: ‘Moet beter.’
Of: ‘Oké, oké.’ Er ging veel in zijn hoofd om, maar hij had nog niet de vaardigheid beschikbaar om dat uit te leggen, en al helemaal niet om het op te schrijven.
Ik merkte wel vanaf het begin dat er veel verhalen in zijn hoofd zaten. Maar omdat het praten zo ontzettend veel moeite kostte en hij ook vaak niet goed te verstaan was, hield hij het kort. Ook om zichzelf te beschermen. Hij heeft wel veel vastgelegd in zijn hoofd.
Dat bleek wel toen hij eenmaal begon met schrijven.
Elk verhaal dat hij mij stuurde was achterelkaar door ingetikt, zonder alinea’s. Korte zinnen. Niet te veel woorden. Geen bijzinnen. Eén groot geheel. Later werden de zinnen langer.
Voor de leesbaarheid heb ik zijn zinnen soms wel een beetje verlengd en er ook spaties aan toegevoegd. Maar verder zijn het Viggo’s
eigen woorden.

Peter

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in september 2023

In september 2023 verschijnen er weer volop nieuwe boeken. Ben jij benieuwd naar de boeken die in september bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees het hier!

Blog
Lees meer

Non-fictie top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop inspirerende non-fictieboeken uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 non-fictie van 2022 die zijn verschenen bij Lev. uitgevers.

Blog
Lees meer