Heb je De mooiste tijd van ons leven van Claire Lombardo gelezen?

Heb je De mooiste tijd van ons leven van Claire Lombardo gelezen? En? Genoten? We geven je graag wat stof tot nadenken in de vorm van onderstaande vragen over het verhaal. Natuurlijk kun je de vragen ook gebruiken om de discussie op gang te brengen tijdens je leesclub.

 1. De ginkgo, zowel de boom zelf als zijn bladeren, komt vaak in het verhaal voor, zoals in de openingsscène en het moment waarop David en Marilyn verliefd worden. Fungeert de ginkgo als symbool in het boek? Waar staat de boom voor?
 2. Wie is je favoriete personage in het verhaal? Op wie lijk je het meest?
 3. Aan het eind van De mooiste tijd van ons leven hebben we tientallen jaren het huwelijk van David en Marilyn gevolgd, met alle ups en downs. Wat is volgens jou de sleutel voor hun gelukkige huwelijk dat standhoudt?
 4. Vind je het ethisch verantwoord zoals Wendy Violet met Jonah confronteerde? Acht je Violets reactie terecht?
 5. Was je verrast door Violets geheim dat aan het eind van het boek wordt onthuld? Hoe zou jij reageren als je Wendy was?
 6. Veel lezers hebben De mooiste tijd van ons leven ervaren als een emotionele reis. Welke scène heeft jou het meest geraakt en waarom?
 7. Het verhaal wordt het hele boek door vanuit het perspectief van wisselende personages verteld. Wat heeft deze stijl aan het geheel toegevoegd? Zou het boek anders zijn geweest als de schrijfster de invalshoek van één personage had gekozen? Op welke manier?
 8. Het begin en het slotstuk van het boek is vanuit het perspectief van Marilyn. Waarom zou de schrijfster hiervoor hebben gekozen?
 9. Lijkt het gezin Sorenson op het jouwe?
 10. Wat vind je van de manier waarop het boek eindigt? Hoe denk je dat het de Sorensons verder zal vergaan?
 11. Aan welk boek, welke film of welke tv-serie doet dit boek je denken?

We zijn erg benieuwd naar je mening over de roman! Laat je het weten via bijvoorbeeld Facebook

Gerelateerde artikelen